PUBLICITAT

La cita d'Arcalís tindrà en escena Alvit Babi i Maeva Estévez

  • Amb la baixa de Marín, que té Copa del Món a Veysonnaz, no es descarta un tercer corredor d'algun club
IVÁN MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El director d'Arcalís Montané, el cònsol d'Ordino Espot i el membre de la FAE Raméntol, ahir en la presentació Foto: àlex lara

La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) havia demanat per a la primera Copa d'Europa d'snowboardercross que acollirà Arcalís el cap de setmana del 15 i 16 de març que no coincidís amb cap cursa de Copa del Món perquè Lluís Marín pogués competir en una competició de pes a casa. Però les nevades que tantes curses van cancel·lar durant el mes de desembre han fet que el panorama canviï radicalment, ja que la Federació Internacional (FIS), que inicialment havia complert amb els desitjos de l'entitat que presideix Albert Coma, ha buscat una data alternativa per la prova anul·lada de Kongsberg (Noruega, datada per al 8 i 9 de febrer) que serà, justament el 15 i 16 de març a Veysonnaz. Així doncs Marín haurà d'estar a Suïssa i no a Andorra i per tant els representants d'Andorra a Vallnord seran els joves Alvit Babi i Maeva Estévez. El vicepresident de la FAE, Josep Maria Raméntol, no va descartar però un tercer representant tricolor «que procediria d'un club».

En tot cas la FAE tindrà presència en una cita que aplegarà 80 corredors en la categoria masculina i entre 30 i 40 en fèmines, procedents de 12 països entre els quals destaquen Espanya, Rússia, Àustria o França.

Per a Raméntol aquesta cursa serà «un bon test» per a la Copa del Món de la pròxima campanya d'hivern, ja assignada per al 28 de febrer i l'1 de març. De fet el circuit, dissenyat pel tècnic de la FAE Pere Goicoechea, serà pràcticament el mateix, amb 1.160 metres de longitud i 176 metres de desnivell: «Havíem pensat fer-lo a la pista les Canals però segons la FIS hi havia massa pendent». Per això s'ha emplaçat a la de la Coma, que romandrà tancada durant la competició però que comptarà amb traçats alternatius perquè els usuaris puguin esquiar o veure la carrera.

Quant al programa, el dimecres 13 arribaran les delegacions, dijous hi haurà els entrenaments i divendres i dissabte, les competicions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT