PUBLICITAT

Moció contra el «demantellament» de TV3 a les zones del Pirineu

  • Progrés i ICV rebutgen la decisió del gestors de la televisió pública
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La seu de TV3 al municipi de Sant Joan Despí Foto: EL PERIÒDIC

Els grups municipals del PSC-Progrés i Iniciativa per Catalunya-Verds han presentat una moció al plenari de l'Ajuntament de la Seu per tal de rebutjar el desmantellament dels corresponsals del Pirineu i exigir la suspensió immediata dels acomiadaments previstos. A la proposta també es proposa traslladar aquest acord al president i al Govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i als ajuntaments i consells comarcals del Pirineu.

Des d'Iniciativa i Progrés s'afirma que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha decidit, de manera unilateral, suprimir els corresponsals de TV3 del Pirineu sense cap justificació ni consens. A més, en uns moments d'especials dificultats, motiu de més pel qual el Pirineu no es pot quedar sense la cobertura adequada d'un mitjà públic d'àmbit nacional com TV3 i sense donar una alternativa.

Per altra banda, segons aquests grups municipals, existeix una inèrcia a eliminar o privatitzar determinats serveis públics per part del Govern de CiU, «que són essencials pel conjunt dels ciutadans, en especial els pirinencs, com el dret a la informació».

Des dels grups municipals es lamenta que CiU i el Govern de la Generalitat recolzin la decisió presa des de la Direcció de Televisió de Catalunya, «ja que no estan prenent cap mesura per evitar-ho».

infraestructura petita / La despesa i infraestructura dels corresponsals del Pirineu és molt petita i, per tant, no suposa un estalvi important del pressupost de TV3, afegeixen

A més, existeix un desconeixement preocupant dels ciutadans de la resta de Catalunya envers la realitat i idiosincràsia de les zones de muntanya.

També s'afirma que aquest fet s'afegeix a d'altres decisions preses pel Govern de CiU, com per exemple, el desmantellament de les Delegacions dels Departaments del Govern al Pirineu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT