PUBLICITAT

Andorra referma la seva lluita contra la violència de gènere

  • Saboya reitera la necessitat de promoure l'educació dels drets humans
EL PERIÒDIC
NOVA YORK

Periodic
Edifici de les Nacions Unides a Nova York Foto: EL PERIÒDIC

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va defensar que és necessari promoure l'educació dels drets humans com a mitjà per reforçar la prevenció i lluitar contra la violència de gènere. Saboya va emmarcar aquestes paraules en el discurs que va fer ahir amb motiu de la seva participació a la 57a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW), que es va celebrar aquests dos darrers dies a la seu de les Nacions Unides i que té com a tema central l'eliminació i la prevenció de totes les formes de violència envers la dona i les nenes.

Saboya va poder informar sobre la signatura del Conveni del Consell d'Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica, el passat 22 de febrer de 2013 a Estrasburg. Saboya va recordar que el respecte vers l'altre, la tolerància i la igualtat en el tracte s'ha d'ensenyar des dels primers anys de vida, i va remarcar que precisament aquesta ha estat una de les prioritats de la presidència d'Andorra al Consell d'Europa.

Al debat general de la Comissió, Saboya va manifestar ahir dimarts en el seu discurs que és necessari promoure l'educació dels drets humans per reforçar la prevenció i lluitar contra la violència de gènere. El ministre d'Afers Exteriors, en qualitat de president del Comitè de Ministres del Consell d'Europa, també va participar dilluns passat a la conferència La violència envers les dones: la nostra preocupació, la nostra resposta, organitzada en el marc de la 57a sessió de la Comissió de la condició jurídica i social de la dona (CSW) pel Consell d'Europa i la Missió Permanent de França a les Nacions Unides. De fet, l'ONU ha fet una crida als governs perquè abordin el tema de la violència masclista amb més acció i menys «documents bonics».

L'objectiu d'aquesta conferència va ser tractar el tema de la violència envers les dones i promoure el Conveni del Consell d'Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica.Saboya va destacar que aquest conveni suposa l'acompliment d'un conjunt d'iniciatives preses pel Consell d'Europa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT