PUBLICITAT

La Comella aposta per l'esport com a eina d'integració social

  • Espot participa en un seminari sobre les presons europees a Estrasburg
EL PERIÒDIC
ESTRASBURG

Periodic
Foto: SFG

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va avançar ahir que el Departament d'Institucions Penitenciàries està treballant en un projecte esportiu com a eina d'integració social. En aquest sentit, al maig s'organitzarà un primer taller esportiu dedicat íntegrament al futbol sala. Espot va fer aquestes declaracions durant la seva visita a Estrasburg on participa en un seminari relatiu a l'esport en les presons europees. Aquest seminari està organitzat per l'Acord Parcial per a l'Esport (APES) i el Consell de Cooperació Penològic (PC-CP).

Xavier Espot va destacar que ja s'està treballant en aquest projecte esportiu per contribuir a la integració social dels reclusos. A més, va recordar que el Departament d'Institucions Penitenciàries realitza diverses activitats adreçades als interns del Centre Penitenciari, com per exemple tallers de manualitats, de serigrafia i ocupacionals.

LA PRESIDÈNCIA ANDORRANA/ El ministre va destacar que la prioritat de la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d'Europa se centra en l'educació a la ciutadania democràtica i els drets humans, i que el tema d'aquest seminari, «l'esport a les presons», s'inscriu perfectament amb les prioritats de la presidència andorrana.

Durant la visita, Espot va mantenir una trobada amb el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jagland, i va fer una visita al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), acompanyat pel president del TEDH, Dean Spielmann, i pel jutge andorrà al TEDH, Josep Casadevall.

Cal recordar que la presidència andorrana va crear el web http://human-rights-convention.org/ on es pot consultar el text i accedir a una àrea de promoció dels drets humans fent-ne difusió a través de les xarxes socials. Al mateix temps, s'estan desenvolupant activitats concretes als centres escolars i a les biblioteques per conscienciar els joves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT