PUBLICITAT

Les famílies nombroses tindran carnet

  • El nou certificat beneficiarà a 500 famílies de tot el país H El Govern ho vol homologar per poder gaudir de descomptes a l'estranger
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic

A la reunió de cònsols celebrada ahir també es va anunciar un avantprojecte de reglament elaborat pel Govern pel qual es crearà un certificat de família nombrosa. S'ha obert un període per presentar les al·legacions o les aportacions que els comuns considerin adients. Aquest esborrany parla d'un certificat que, a nivell de prestacions, serà semblant a les del carnet jove, especialment en l'àmbit de la cultura, de l'educació i del comerç. Es posaran en contacte amb la Cambra de Comerç i amb la Universitat d'Andorra per arribar a acords.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va indicar que cal separar aquest tipus d'avantatges amb els que ja ofereixen els comuns en matèria més social, oferint descomptes o exoneracions en funció de la situació econòmica de les famílies.

Beneficiaris

Unes 500 famílies del país, amb més de dos fills o de dos fills si un té una discapacitat o si és monoparental. es podrien beneficiar dels avantatges del certificat, que es vol homologar també a nivell internacional per tal que les famílies nombroses puguin gaudir de descomptes a l'estranger. Els cònsols esperen que el nou carnet sigui una realitat aquest any.

Acreditació

El carnet de família nombrosa servirà per acreditar als posseïdors aquesta condició. Es consideren famílies nombroses les que tenen tres fills o més, les famílies que tenen dos fills i un és discapacitat i les famílies monoparentals amb dos fills. El fet de disposar de la targeta permetrà accedir a diversos beneficis. A més a més, també facilitarà l'obtenció d'avantatges similars a escala internacional.

Aquesta acreditació també hauria de servir per crear una xarxa d'establiments adherits en els quals es pugui obtenir descomptes, com es fa amb la targeta magna de la gent gran o el carnet jove.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT