PUBLICITAT

Riva i Bardina abandonen la militància del PLA «per coherència»

  • Els dos consellers es van presentar a les llistes de DA com a membres del Partit Liberal
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sílvia Riva, al centre, en una de les darreres rodes de premsa del grup parlamentari de DA, al Consell General Foto: TONY LARA

Els consellers generals demòcrates Sílvia Riva i Josep Anton Bardina han abandonat la militància del Partit Liberal d'Andorra (PLA). Així ho va anunciar Riva en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, després que en els darrers dies s'havia parlat sobre la posició d'aquests dos consellers que es van integrar al grup de DA com a membres del PLA.

Riva va dir que van prendre la decisió «per coherència amb el mandat que se'ls va donar» després que l'executiva del PLA hagi iniciat un nou projecte i tingui la intenció de presentar-se per separat a les eleccions del 2015.

La posició dels dos consellers que van presentar-se a les eleccions sota el paraigua de DA però representant al PLA, havia estat motiu de debat en els darrers temps per establir quin era el seu paper un cop el PLA havia marcat distància amb DA. Finalment, Sílvia Riva i Josep Anton Bardina van optar per abandonar la militància del PLA ja que consideren que ara que la nova executiva liberal ha canviat la línia inicial, ells havien de mantenir «per coherència» el mandat que se'ls va donar.

Sílvia Riva va explicar que es van acabar de decidir veient que la nova executiva iniciava una campanya de comunicació i actuacions, i van abandonar el partit abans del congrés per evitar així sentir que no complien amb les seves obligacions. La consellera general va posar el tema de l'IRPF com una de les qüestions que separaven les dues postures, ja que mentre que al si del grup demòcrata «encara s'està debatent com fer-ho per no imposar una mesura molt gravosa» i que al mateix temps sigui homologable, a les files liberals «no volen veure que aquesta mesura pots ser necessària».

Per això, va dir Riva, «és clar i manifest que són postures que en aquest moment no es poden apropar».

IRPF / El Congrés del PLA celebrat la setmana passada va tractar de la nova marca de la formació i també del nou marc fiscal que està enllestit el govern de Toni Martí. Els liberals es manifesten contraris a la versió de l'IRPF proposada per l'executiu.

Segons el secretari d'organització dels liberals, Ferran Costa, «es vol implantar un IRPF com els que marquen els països de l'OCDE, unes economies que no són equiparables ni per estructura econòmica ni per dimensió, ni per mercat amb nosaltres ni de bon tros» La implementació de l'impost sobre la renda és una demanda de França, Espanya i Portugal per signar els convenis de no doble imposició.

Els liberals creuen que s'haurien d'anar a buscar altres països que estiguin disposats a signar un CDI amb unes condicions que es puguin assumir i, especialment tinguin en compte les especificitats del Principat. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT