PUBLICITAT

Els experts, partidaris d'un IGI especial per a les agències de viatges i pistes

  • Les empreses que van pujar els preus van corregint aquesta pràctica
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

Alguns assessors fiscals són partidaris de desenvolupar certs règims especials de l'Impost General Indirecte (IGI) en sectors com ara les agències de viatges i les pistes d'esquí. Durant l'acte de presentació ahir dijous d'una publicació, el director d'Alfa Capital, Antoni Bisbal, es va manifestar partidari d'aplicar un IGI especial per aquests dos sectors, a l'igual que es dóna en els països del voltant. A Espanya hi ha a l'actualitat quinze modalitats especials i que no estan desenvolupades al Principat.

En el cas d'Andorra hi ha un règim més senzill que a l'estat del sud, «ja que la realitat del Principat també és diferent», va afegir.

REVISAR L'IMPOST /Bisbal, que va fer un balanç dels primers mesos de vida del nou tribut, es va posicionar en la línia del Govern de revisar-ho per introduir alguns petits ajustaments. En aquest sentit considera que aquest fet no té perquè sorprendrà ja que en el cas d'Espanya acostuma a ser habitual la revisió fiscal.

INCREMENT DE PREUS/L'expert fiscal va assenyalar que el percentatge d'increment de preus amb l'entrada en vigor de l'IGI ha estat mínim. També és baix el nombre d'empreses que, aprofitant aquesta nova fiscalitat,van aplicar un augment en els preus dels seus productes. Una pràctica que mica en mica és «va corregint». D'altra banda, la directora general adjunta de negoci del BPA, Cristina Lozano, va assegurar que l'aplicació de l'IGI en el sector bancari no ha tingut gaires repercussions ja que abans existia un impost semblant. El nou tribut dels Bancs del 9,5% (front el 12% anterior), en molts casos, «es pot deduir».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT