PUBLICITAT

L'empresari Pallerols haurà d'ingressar a la presó

  • L'Audiència de Barcelona confirma les penes als implicats
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Els implicats del cas Pallerols recullen la sentència als tribunals. Foto: ALBERT BERTRAN

L'Audiència de Barcelona va confirmar ahir la resolució en la qual obligava l'empresari andorrà Fidel Pallerols i els excàrrecs d'UDC, Lluís i Vicenç Gavaldà, a ingressar a la presó per complir les penes de fins a any i mig de presó que se'ls van imposar per frau en subvencions. Amb el vot particular d'un magistrat, la secció segona de l'Audiència va desestimar els recursos que van presentar les defenses dels tres condemnats contra l'acte que els obliga a complir les penes de presó fixades en la sentència que van pactar amb les acusacions, malgrat ser inferiors a dos anys i estar mancat d'antecedents penals.

En una sentència de conformitat, l'empresari andorrà i l'exsecretari d'Organització d'UDC Vicenç Gavaldà van ser condemnats al gener passat a set mesos de presó cadascun i l'exdirector general d'Ocupació Lluís Gavaldà a any i mig pel desviament de subvencions públiques del cas Pallerols, en què el partit democratacristià va ser condemnat com a responsable civil subsidiari.

L'Audiència obliga els processats a complir les penes de presó imposades, encara que els dóna un termini de cinc dies perquè acreditin haver sol·licitat davant el Ministeri de Justícia una petició d'indult al Govern. El tribunal va acordar en el seu dia que els processats havien de complir les penes de presó que van pactar en ares al principi de «prevenció general» de la corrupció i de forma exemplar. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT