PUBLICITAT

La Guàrdia Civil comissa 738.000 euros

EL PERIÒDIC
Bellver de CERDANYA

Periodic
Els feixos de diners intervinguts Foto: GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil ha intervingut 738.200 euros a una parella de Barcelona que circulaven en un autobús de línia regular entre la Seu d'Urgell i Barcelona. La intervenció es va produir al municipi de Bellver de Cerdanya i suposa una de les intervencions de divises més important realitzada a Espanya.

Els diners interceptats estaven embolicats i amagats en una maleta a l'interior de la bodega de l'autobús. Els propietaris de la maleta, un home de 74 anys i una dona de 70, veïns de Barcelona, van manifestar que els diners els pertanyien als dos a parts iguals. Per aquest motiu, els agents van aixecar les corresponents actes per la comissió d'infraccions a la normativa sobre blanqueig de capitals en superar la quantitat de 100.000 euros per persona que es regula amb l'objectiu de prevenir el blanqueig de capitals.

L'home i la dona van poder continuar el viatge, cadascun d'ells amb mil euros en concepte de mínim de supervivència, i la resta de diners va quedar a disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.

La Guàrdia Civil recorda que en cas de moviments per territori espanyol amb una quantitat igual o superior a 100.000 euros o el seu contravalor en moneda estrangera, el portador ha de declarar, amb caràcter previ, els diners transportats a les dependències provincials de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal d'Administració Tributària.

Aquesta operació va ser realitzada per efectius de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal de la secció d'especialistes fiscals de la Guàrdia Civil de la duana de la Farga de Moles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT