PUBLICITAT

DA pregunta al Govern sobre els tancaments a l'hivern de la RN20

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'avinguda Carlemany que combina el passeig dels vianants amb el trànsit de vehicles. Foto: TONY LARA

Els consellers generals de DA, Xavier Montané, Carles Enseñat i Aleix Varela, van entrar a tràmit parlamentari, aquest dilluns, tres preguntes amb resposta escrita del Govern relatives als tancaments de la RN20 en el tram d'accés a la frontera francoandorrana. Així, els representants encampadans demanen al Govern si té constància de tots els tancaments durant aquest hivern; en quines dates es van produir; i quines gestions es van dur a terme.

A més, també es pregunta quines accions s'han previst per evitar o resoldre amb la major celeritat possible futurs tancaments de la carretera.

Els consellers generals van mantenir diversos contactes amb els veïns i comerciants de la zona per fer balanç de la temporada. En aquest sentit, van explicar que que aquest hivern les repercussions climatològiques han estat «extraordinàriament dures» amb «efectes econòmics molt negatius pel país, especialment al Pas de la Casa».

LA POSICIÓ DE FRANÇA / L'ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche, sempre ha defensat els tancaments per raons de seguretat.

El diplomàtic entén el malestar dels comerciants del Pas per les repercussions econòmiques dels tancaments, però ha reiterat que «quan hi ha risc de pèrdua de vides humanes, cap raó econòmica pot justificar la decisió presa».

COMERCIANTS / Per la seva part, els comerciants no entenen que una estació com Grandvalira pugui garantir la seguretat de 250 quilòmetres de pistes després d'una nevada fent tirs preventius d'allaus, i en canvi no es pugui fer amb 20 quilòmetres de carretera. Els comerciants lamenten que faci 30 anys que no s'arregla la carretera i creuen que una possible solució passa per posar parallaus aquest estiu. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT