PUBLICITAT

L'estabilitat institucional passa davant

  • El Govern rebutja la despenalitzar l'avortament en els tres supòsits mínims
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

El Govern va acabar, ahir, de redactar el criteri preceptiu en relació a la proposició de llei per modificar el Codi Penal amb l'objectiu de despenalitzar l'avortament en els tres supòsits terapèutics mínims. La raó: mantenir l'estabilitat institucional. Així ho va anunciar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va assegurar que la «font d'inspiració» per redactar aquest criteri han estat les actes de la comissió tripartita que va redactar la Constitució, en les quals hi ha «un acord perquè aquesta qüestió quedés tancada». Cinca assegura que en aquestes es recull la posició clara del copríncep episcopal, i els seus representants del moment «van deixar clar que aquesta qüestió seria un conflicte insalvable».

Això era vint anys enrere, i ara no se l'ha tornat a consultar. Cinca, a títol personal –doncs la qüestió de l'avortament és «complexa i de l'àmbit molt personal»– és de l'opinió que s'ha d'abordar el debat en la seva totalitat, és a dir, i «si no posa en perill l'estructura institucional del país, no hi tinc cap inconvenient». Però si del contrari es posa en escac i mat el coprincipat, doncs les persones, principalment dones, que es trobin en una situació d'haver d'afrontar una «decisió tan difícil», «tenen mecanismes» per realitzar-la.

D'aquesta manera, creu que s'hauria d'abordar el debat des de totes les vessants i, per evitar «una trencadissa», és «tan senzill» com que les parts que van arribar a un consens per la Constitució «es pronunciïn».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT