PUBLICITAT

Cinca diu que França està d'acord amb l'intercanvi fiscal

  • El CDI signat fa una setmana es remet al signat el 2010 en relació a la informació
  • El portaveu considera que el discurs del copríncep «reforça la idea» del camí emprès
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, durant l'habitual compareixença posterior al Consell de Ministres, ahir Foto: ÀLEX LARA

El president de la República francesa, François Hollande, vol aconseguir «un intercanvi automàtic d'informació» sobre el patrimoni a l'estranger dels francesos o residents francesos, similar al que ja existeix a Estats Units. Així de contundent es va mostrar ahir al migdia el qui també és copríncep d'Andorra, que va alertar que qualsevol país que es negui a donar informació bancària serà considerat per França com a paradís fiscal, independentment de si apareix en les llistes o no. La resposta d'Andorra no es va fer esperar. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va opinar que el Conveni per evitar la doble imposició, signat amb França fa poc més d'una setmana es remet, pel que fa a l'intercanvi d'informació fiscal, a l'acord signat el 2010 entre els dos països i que estableix que aquest es fa a demanda.

Més enllà, Cinca va valorar que les manifestacions d'Hollande estan «en la línia» de les de dirigents d'altres països, i que «l'únic que fan és reforçar la idea de camí d'Andorra», és a dir, la transparència i el ser competitiu seguint les normes internacionals. Alhora, les declaracions del copríncep francès, pensa Cinca, resten força als qui pensen que «Andorra pot viure al marge del seu entorn».

El ministre titular de Finances va interpretar «l'accelerada» dels estats per lluitar contra l'evasió fiscal com a «fruit de la crisi», doncs s'estan fent esforços per contenir la despesa i alhora hi ha fons que s'escapen de pagar els pertinents impostos.

EL FUTUR DEL PAÍS / Veient la pluja de declaracions en favor de l'intercanvi automàtic d'informació fiscal, que Luxemburg ja l'aplicarà a partir de l'1 de gener del 2015 i que Àustria està negociant amb la Unió Europea, com fa també Luxemburg, l'aixecament del secret bancari per als inversors estrangers, Cinca creu que «l'obligació del Govern és preparar el país» per tal que pugui competir dins l'homologació internacional. «La comunitat internacional marca una única direcció, i hem de ser hàbils». Considera que «tenim arguments per competir», dins el marc normatiu internacional, i que cal seguir sent «constants» en el treball que s'està fent, arribant a més acords d'intercanvi d'informació fiscal i per evitar la doble imposició, a la vegada que es donen garanties als clients sent transparents. «Es tracta de saber competir, i ho sabrem fer», va assegurar.

CAPITALS PROVINENTS DE XIPRE / Cinca va manifestar que «no crec, sincerament, que els bancs estiguin definint una estratègia a partir de la situació preocupant de Xipre». Així, va afirmar que si ho fan, és «una aposta per una política errònia», i seria «portar capitals de manera ràpida i efímera».

IMPOSTO / El ministre portaveu va recordar la imminència de la liquidació del nou Impost General Indirecte (IGI) a la finalització del primer trimestre de l'any i a la qual s'hauran d'acollir les empreses amb una facturació anual entre els 250.000 euros i 3,6 milions d'euros. Per aquest motiu, el Govern engegarà una nova campanya informativa que consistirà en l'enviament de correus electrònics als empresaris. Fins ara, les empreses amb facturacions superiors han hagut de fer liquidacions mensuals.

OCUPACIÓ / El Consell de Ministres ha donat llum verd a la represa del Programa per fomentar el treball temporal en benefici de la col·lectivitat per a comuns, parapúbliques i societats públiques. Aquest programa complementa el que es va aprovar al març destinat a les administracions general i de justícia. Els dos programes, que ja van funcionar amb molt d'èxit l'any passat i que compten amb una dotació pressupostària d'un milió d'euros, permetran la contractació d'un total de 150 treballadors.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT