PUBLICITAT

Els comerciants de Meritxell fan un vot de confiança al comú

  • El projecte adjudicat per la corporació local no acaba d'agradar perquè no resol els requisits mínims
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El personal tècnic i de manteniment del Comú d'Andorra la Vella procedeix a retirar les primeres pilones Foto: ÀLEX LARA

La presidenta de l'Associació de Propietaris i Comerciants de l'avinguda Meritxell (APCM), Sònia Yebra, va explicar ahir que «a l'espera de que ens presentin el projecte, volem fer un vot de confiança a l'adjudicatari i al comú». I va afegir que «tot i que en l'assemblea de dimarts passat, els socis van reiterar que el projecte tal com està plantejat no agrada a ningú, esperem la reunió del proper dimecres amb el comú i l'adjudicatari per intercanviar impressions i determinar què es pot fer». Yebra es va mostrar, una vegada més ,conciliadora però decidida a comunicar les inquietuds dels comerciants, tant al comú com al redactor del projecte de remodelació. «Esperem que ens escoltin i que podem fer aportacions al projecte, explicar el que creiem que és convenient i entre tots, veure el què es pot canviar i el què no». I va insistir que en «el cas que no podem aportar gran cosa, prendrem decisions puntuals per a cada situació».

Decepció / Tot això perquè tal com està redactat el projecte «no compleix, malgrat que la feina de l'adjudicatari sigui molt lloable, els requisits mínims que nosaltres demanàvem» va argumentar Yebra i va tornar a enumerar les millores que els comerciants i els propietaris de l'avinguda esperaven: «Volíem una avinguda més humana, més càlida amb espais verds i més llum i la única cosa que se'ns proposa són uns punts de color que creiem que constituiran una despesa innecessària i desaprofitada». Amb tot, Yebra va reconèixer que la remodelació de Meritxell i de la resta d'eixos comercials que conflueixen amb l'avinguda, «plantegen dos reptes, un és l'aspecte estètic i funcional i l'altre és l'econòmic». I va puntualitzar que «sabem que en aquest moment disposem de pocs diners, però tot i així, també creiem que es poden fer altres accions més d'acord amb les nostres prioritats, sense encarir la remodelació». Els comerciants protesten sobretot perquè l'avinguda continuarà sense proposar un espai més còmode i agradable al vianant. «Pensem que pavimentar l'avinguda no és possible pel tema econòmic, però potser podem pintar l'espai de les voreres d'un altre color i afegir algunes jardineres, perquè les plantes restin una mica l'escalfor insuportable de l'asfalt a l'estiu, que és quan l'avinguda es fa més irrespirable». En definitiva, Yebra va reiterar el que ja va anunciar fa unes setmanes quan el jurat, format pel comú, però també per representants de les associacions de comerciants, va adjudicar el concurs: «Volem que el que es gasti sigui per diferenciar l'avinguda del què és ara».

Per a tots els gustos / La resta d'associacions de la parròquia també veuen amb escepticisme el projecte segons va informar ahir l'ANA. El representant de l'Associació de Comerciants Maria Pla-Prada Ramon, Joan Babot, va dir que «encara no sabem com es finançarà tot plegat i desconeixem com ens afectarà la remodelació». En canvi, el president de l'Associació de Petits Comerciants, Joan Arderiu va defensar el projecte i va recordar als descontents que «és una obra de mínims, el que va guanyar l'adjudicació va ser el que tenia la millor puntuació, i a més era el més barat», i també suggereix que «si algú vol fer una aportació i fer-ho al seu gust, segurament el comú no hi té cap inconvenient». El president de l'Associació de Comerciants del Centre Històric (ACCH), Miquel Canturri es va queixar de la poca inversió a la zona i va dir a l'ANA que «el projecte és prou important per no fer un projecte a mitges, perquè el comerç no es mou i si comencen a tancar botigues, a veure qui pagarà els tributs». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT