PUBLICITAT

Tres dies abans d'encendre un foc s'haurà de comunicar als comuns

  • El nou reglament d'encensa de focs unifica els criteris d'actuació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una persona col·loabora en les tasques d'extinció d'un incendi forestal. Foto: EL PERIÒDIC

El nou reglament per regular les enceses de foc fixa per primera vegada que les persones interessades han de comunicar per escrit la intenció d'encendre un foc amb una antelació mínima de tres dies hàbils al Comú corresponent, sobretot els agrícoles. La corporació local haurà d'informar a Protecció Civil, que al seu torn en donarà coneixement als Bombers, a Agricultura, a Medi Ambient i al Cos de Banders per tal que avaluïn l'existència d'algun impediment.

UNIFICAR CRITERIS / Aquest nou reglament, per tant, unifica els criteris a l'hora de tractar les enceses de foc, i obliga a una planificació prèvia. A més, s'estableix la prohibició d'encendre focs per cremes de treballs agrícoles o forestals durant els mesos de gener, febrer i juny, juliol i agost. El reglament també contempla que atenent a les condicions meteorològiques i climàtiques es pot avançar i prorrogar aquest període de prohibició.

Pel que fa a les enceses de foc per treballs agrícoles i forestals, s'estableix per primera vegada l'horari de les 8 a les 12 hores per dur-les a terme. A més, es preveu que hi hagi dues persones controlant els focs proveïdes amb 100 litres d'aigua i matafocs en alguns supòsits com ara la crema de rostolls.

Els focs d'artifici s'hauran de realitzar a una distància de 50 metres d'una massa forestal, o les fogueres que es fan a les revetlles, per les que també es contempla un protocol per tal d'evitar incidències.

Les sancions que es preveuen en cas d'incompliment són les mateixes que ja preveia la llei aprovada al 1987, 300 euros pels infractors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT