PUBLICITAT

Tres detinguts a l'Alt Urgell per tres estrebades i sis robatoris

  • Detinguda una quarta persona que comprava els objectes
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Una patrulla d'agents de Mossos d'Esquadra Foto: EL PERIÒDIC

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 16 d'abril a la Seu d'Urgell un jove de 28 anys, Jonathan H. de nacionalitat espanyola i dos menors de 16 i 17 anys veïns de la Seu d'Urgell com a suposats autors de tres delictes de robatori amb violència i intimidació, sis delictes de robatori amb força i quatre faltes de furts. També el mateix dia 16 es va detenir un altre jove, de nacionalitat dominicana i veí de la Seu, Carlos Augusto B. de 27 anys, com a suposat autor d'un delicte de receptació i un delicte contra la salut pública ja que comprava objectes que robaven els altres tres a canvi de substàncies estupefaents.

Les detencions són el resultat d'una investigació oberta a principis de març després que van tenir lloc tres estrebades a dones d'edat avançada a la Seu d'Urgell. Segons les víctimes, els autors eren un grup de joves que estiraven la bossa de mà i fugien ràpidament del lloc.

Després de diverses indagacions els investigadors van relacionar els casos amb un grup de tres joves que des de principis d'any freqüentaven una casa deshabitada al carrer Escorxador de la capital de l'Alt Urgell.

Arran de diversos incidents i queixes veïnals, el 10 d'abril la policia local del municipi va efectuar una actuació a l'esmentada casa per tapiar els accessos. Durant l'escorcoll de les diferents dependències van localitzar objectes que podrien ser de procedència il·lícita.

Locals i pisos / Els mossos van fer diverses comprovacions i van constatar que els objectes recuperats constaven com a robats en diferents delictes contra el patrimoni comesos en els darrers mesos. Concretament, en sis robatoris amb força i quatre furts perpetrats en establiments comercials, locals i pisos de la ciutat.

Finalment, el passat dimarts va acabar la investigació amb la detenció de Jonathan H. i els dos menors com a suposats autors dels 13 delictes. El mateix dia també es va detenir Carlos Augusto B., que, suposadament, comprava els objectes robats a canvi de drogues.

Els dos menors van quedar en llibertat el passat dia 17, sota custòdia dels seus pares, amb l'obligatorietat de presentar-se davant la Fiscalia quan siguin citats. Pel que fa a Jonathan H. i Carlos Augusto B., tots dos amb nombrosos antecedents, van passar el 18 d'abril a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell. El primer va quedar en llibertat amb càrrecs i Carlos Augusto B. va ser traslladat per la policia de l'Estat al Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona, per tal d'iniciar els tràmits d'expulsió del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT