PUBLICITAT

El Comapedrosa ja té una cançó

  • La idea és que els infants aprenguin els elements del parc natural tot cantant
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Barceló, al piano, presenta la cançó al responsable del parc i a Pozo Foto: LA MASSANA

«Crear una identitat a través d'una cançó i que els nens aprenguin els elements del parc natural del Comapedrosa mentre canten i es diverteixen». Així explica la consellera Jael Pozo la filosofia del projecte que han posat en marxa els departaments de Cultura i Medi Ambient del Comú de la Massana. Durant tot l'any, l'Òrgan gestor del parc treballa en diferents accions de difusió per donar a conèixer aquest espai protegit, amb activitats adreçades tant al públic en general com als escolars. Aquesta nova iniciativa pretén que els nens es facin seu el parc natural del Comapedrosa a través d'una cançó. Per això, es convida a tots els nens i joves –de 7 a 16 anys– a participar en els assajos que es faran els dijous 9, 16 i 23 de maig a la sala de la Closeta de 18.30 a 19.30 hores. L'enregistrament del tema tindrà lloc el dissabte, 25 de maig i també es farà una cantada pública, per presentar la cançó, en el marc d'Andoflora, que arriba al seu 20è aniversari. No és necessari assistir a tots els assajos per participar en l'enregistrament, doncs es donaran facilitats per aprendre la cançó.

«Es tracta d'un projecte participatiu, en el qual volem involucrar totes les escoles de música i els professors de música de tots els centres escolars perquè la idea és que la cançó arribi a tothom», explica Pozo. Durant aquests mesos s'ha estat treballant en la composició de la cançó. La melodia ha anat a càrrec del professor de l'escola de Música de les Valls del Nord, Jordi Barceló, mentre que la lletra de la cançó és del cantant i compositor Jordi Botey, basada en un text de la periodista Mònica Bordas. «La melodia és fàcil, no té cap dificultat per tocar ni cantar. La tornada és molt enganxosa i divertida i pensem que agradarà als nens», assegura Barceló. Tot i que la cançó es presentarà per Andoflora, ja se sap que el protagonista és un trencalòs que sobrevola el parc natural i explica el que hi veu.

A partir d'avui mateix, el Comú es posarà en contacte amb els centres docents i els farà arribar la partitura i la lletra, amb la voluntat que formin part d'aquest gran repte: «que la cançó del Comapedrosa passi a formar part del nostre repertori popular».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT