PUBLICITAT

Govern pagarà el transport de l'alumnat espanyol

  • L'APA d'Encamp, optimista perquè Espanya aposta per mantenir el sistema
C.G. / L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

El Govern pagarà el transport dels alumnes de les escoles espanyoles d'Encamp i Sant Julià que vulguin seguir estudiant dins del sistema espanyol, i que per tant, hauran de desplaçar-se a Escaldes-Engordany o a Andorra la Vella, tal i com va anunciar ahir el cap de Govern. Toni Martí va explicar que l'ambaixador Alberto Moreno havia dit que Espanya es faria càrrec d'aquestes despeses, però que les assumirà el Govern, perquè considera que és la seva «obligació moral».

Aquestes declaracions del cap de Govern van tenir lloc després que la consellera general del Grup Mixt, Sílvia Bonet, es mostrés preocupada pel fet que la decisió de no acceptar noves matriculacions a les dues escoles espanyoles s'hagi pres fora del període de matriculacions. També va demanar que el canvi de model no suposi la supressió de la gratuïtat del sistema, que és la principal diferència amb la resta d'escoles que Espanya té a l'exterior.

Martí va respondre demanant tranquil·litat i assegurat que Espanya té la intenció de continuar estant present a Andorra amb un sistema educatiu públic.

Per altra banda, l'Associació de Pares d'Alumnes de l'escola espanyola d'Encamp es va reunir ahir amb l'ambaixador per conèixer de primera mà les previsions de futur que la conselleria d'Educació té envers el centre i els alumnes que actualment hi estudien. «Aposten perquè puguin acabar el màxim a aquí», va explicar la presidenta de l'APA, Beatriz Pérez, en declaracions a l'ANA.

Davant d'aquesta voluntat que els nens i nenes del centre puguin acabar els seus estudis a l'escola, des de l'APA es van mostrar «optimistes» perquè consideren que s'aposta pel sistema.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT