PUBLICITAT

Saboya lliura la presidència del Comitè de Ministres

EL PERIÒDIC
ESTRASBURG

Andorra va traspassar ahirs la presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa a Armènia, després de sis mesos. La conservació i desenvolupament dels drets humans i la importància de l'educació han centrat la presidència andorrana. De fet, l'educació en la democràcia ha estat un dels pilars durant aquests sis mesos ja que des d'Andorra es considera que és «essencial per garantir la sostenibilitat de la tasca del Consell d'Europa». El ministre d'Afers Exteriors i president del Comitè de Ministres del Consell d'Europa, Gilbert Saboya, va participar ahir a la 123a Sessió del Comitè de Ministres.

Saboya va presentar l'informe de balanç de la presidència andorrana, i va recordar que en el moment d'elaborar el document de les prioritats de la presidència andorrana es van determinar conjuntament amb les pròximes presidències d'Armènia i d'Àustria unes grans línies de prioritats basades en els àmbits dels drets humans, de la democràcia i de l'Estat de dret, per tal de donar continuïtat als treballs de la presidència andorrana.

Des d'Andorra s'ha destacat el seguiment dut a terme en tots els afers en curs, en particular pel que fa les negociacions relatives a l'adhesió de la Unió Europea al Conveni europeu dels drets humans; així com els esforços per cooperar amb altres organismes internacionals (Unió Europea, Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa, Nacions Unides).

D'altra banda, el ministre va recordar el llançament de la campanya de promoció i lectura del Conveni europeu de drets humans Fer créixer els drets humans que es va iniciar el 6 de febrer a Andorra; i les accions destinades a la joventut que s'han organitzat per tal de donar visibilitat als treballs del Consell d'Europa, en particular la trobada de joves ambaixadors per la pau que va tenir lloc a Andorra a mitjans d'abril.

La presidència andorrana també ha volgut fer èmfasi en les accions dutes a terme entorn de la principal prioritat de la presidència: l'educació a la ciutadania democràtica i els drets humans. A principis de febrer, va tenir lloc a Andorra una conferència d'alt nivell sobre Les competències per a una cultura de la democràcia i el diàleg intercultural: un desafiament polític i de valors. Les conclusions d'aquesta conferència han contribuït a l'elaboració de descriptors i d'un marc de referència per als estats membres per tal de posar en marxa una educació de competències per a la democràcia i el diàleg intercultural. Aquests treballs s'han presentat en el marc de la 24a sessió de la Conferència Permanent dels ministres d'Educació que va tenir lloc a Hèlsinki a finals d'abril.

Finalment, Saboya es va referir a totes les activitats de divulgació sobre el Consell d'Europa que s'han dut a terme a Andorra així com els diferents esdeveniments culturals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT