PUBLICITAT

El GPS no pagarà l'auditoria dels comptes

  • Barcia diu que «no discutirem» i que retornaran tot el material
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del GPS, David Rios, ahir abans de la roda de premsa. Foto: ANA / M. C.

El president del Grup Parlamentàri Socialdemòcrata, David Rios, va voler posar ahir el punt i final al conflicte per les transferències que Jaume Bartumeu i Gerard Barcia van realitzar abans d'abandonar el grup i crear el Grup mixt, i així poder-se centrar en «la nostra responsabilitat que és intentar tirar endavant tota una activitat legislativa».

Ara bé, abans d'acabar amb la saga, encara va tenir lloc un últim capítol. Tal i com va decidir Sindicatura, els antics president i president suplent del GPS havien de retornar al fons del grup la transferència de 132.485 euros, però només en van retornar 129.3318. La diferència de 2.700 euros corresponia a la factura de l'auditoria de comptes del GPS encomanada per Bartumeu «quan ja formava part del Grup Mixt». El grup socialdemòcrata considera que no s'ha de fer càrrec d'aquesta factura, per això va trametre una carta al síndic per especificar que dels 18.347 que els socialdemòcrates s'havien compromès a transferir al Grup Mixt, finalment en transferirien 15.630.

Gerard Barcia, actual president suplent del Grup mixt, va dir ahir que «no veiem bé que no paguin una auditoria feta al grup socialdemòcrata, però no discutirem per 2.700 euros». Barcia va dir que «també donem el tema per tancat».

Pel que fa a l'altra transferència, Rios va afirmar que, tot i no compartir les conclusions de l'informe Bayona –en el quals es va basar la Sindicatura a l'hora de decidir no retornar els 400.000 euros al GPS– «acatem la decisió del síndic i no farem cap reclamació».

Així doncs és tanca un capítol al Consell General en el qual el Grup Paralmentàri Socialdemòcrata s'ha sentit «perjudicat» en tant que «nosaltres no hem pogut prendre les decisions». Pel que fa a l'actuació del síndic general, Rios va manifestar que des del seu punt de vista «hauria d'haver estat més contundent», en el sentit que «s'ha trigat molt temps» per resoldre el tema de les transferències i que «s'hagués hagut de desaprovar una actuació com aquesta».

RETORN DEL MATERIAL / El socialdemòcrates també van informar ahir que s'ha demanat al president del Grup Mixt que «retorni el material del GPS que encara està sota la seva custòdia. (actes, informes elaborats per assessors, documentació comptable, contractes i convenis, etc.)» Precisament, Rios va apuntar que «necessitem aquesta documentació per fer una auditoria interna» i perquè «és la nostra responsabilitat gestionar aquest material». Pel que fa a l'auditoria encarregada per Bartumeu, Rios va dir que no l'havia analitzat, ja que precisament li mancava la documentació per fer les comprovacions. En aquest sentit Barcia va indicar que «no tenim cap problema en retornar tot el material que demanen». I va acabar afegint que «això no és manera de fer política».

NOVA REGLAMENTACIÓ / Per evitar nous episodis en la gestió de fons del grup parlamentàri, els socialdemòcrates han decidit canviar el reglament intern. Aquest canvi consisteix en la inclusió d'un nou article que estableix que «les transferències superiors a 6.000 euros provinents dels recursos del Grup parlamentari requereixen la informació prèvia de tots els seus membres i una constància en acta».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT