PUBLICITAT

L'entrada de vehicles es va animar el mes de juny

  • 320.000 turismes, sobretot espanyols i francesos, creuen les dues fronteres
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cues de vehicles apropant-se a la frontera de la Farga de Moles. Foto: TONY LARA

El mes de juny van entrar 320.713 vehicles a Andorra, 27.000 menys que el maig, però un 3% més que el mateix mes de l'any anterior. Segons el Departament d'Estadística els turismes provinents d'Espanya van tenir una variació percentual positiva del 3,7%, així com els provinents de França que la van tenir del 0,6%. De tota manera, l'acumulat d'aquest any segueix sent inferior al mateix període de l'any anterior –l'entrada de 1.846.066 vehicles aquest sis primers mesos de l'any suposa una disminució del 3,3% respecte al 2012.

Tant el total de turismes com el de vehicles pesants va suposar una variació percentual positiva, d'un 2,7% i d'un 19,1% respectivament. Els turismes provinents d'Espanya van registrar un augment del 3,7%, mentre que els que venien de França es van incrementar en un 0,6%. Pel que fa als vehicles pesants, van tenir una variació percentual positiva en les dues fronteres, del 4,5% per la frontera hispanoandorrana i del 58,2% per la francoandorrana.

D'altra banda, la variació percentual de l'acumulat d'entrada de vehicles d'aquest any 2013 va disminuir un 3,3% respecte al mateix període de l'any anterior. El total de turismes va tenir una variació percentual negativa del 3,3% i el total de pesants del -5,5%. L'acumulat d'entrada de vehicles dels darrers dotze mesos va davallar un 1,9% respecte el total acumulat del mateix període de l'any anterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT