PUBLICITAT

Protecció civil alerta del perill d'una nova tanda de tempestes

  • Els xàfecs superaran els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts
EL PERIÒDIC
Periodic
Un aparcament al subsòl d'un edifici inundat a Lleida, ahir Foto: xavier lozano / acn

Protecció Civil va alertar ahir d'una nova tongada de tempestes fortes els propers dies, especialment a les comarques del Pirineu, Prepirineu i de Catalunya central, segons va informar ahir l'Agència Catalana de Notícies (ACN). I no descartava que les precipitacions també arribin a punts del prelitoral i puntualment, al litoral. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), preveu que localment els xàfecs puguin superar els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts i anar acompanyats de calamarsa o pedra. «Demanem a la ciutadania molta precaució tant pel que fa a la mobilitat per carretera així com per a les activitats a l'aire lliure i a la muntanya. I també molt de compte en el moment de travessar guals, rieres i torrents», va alertar el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado.

Delgado també va afegir que «a les zones urbanes, com malauradament varem veure ahir a la nit a Lleida, també hi poden haver acumulacions d'aigua en carrers i inundacions de passos subterranis». I va insistir en que cal evitar travessar zones inundades, ja sigui caminant o en cotxe, «perquè no sabem a ciència certa la seva fondària i ens podrem trobar enmig d'un problema greu».

Igualment, des de Protecció Civil es va recordar que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció, augmentar la distància de seguretat entre els vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa. «Molta precaució» a la carretera va puntualitzat er subdirector de Protecció Civil. No obstant això, Delgado també va afirmar que les tempestes d'aquests últims dies segueixen un mateix patró, són de curta durada, de mitja hora aproximadament, cosa que fa que les fa menys perilloses perquè un cop s'aturen la situació tendeix a normalitzar-se.

El territori més afectat per aquest fenomen estiuenc, provocat per la forta calor, és el Pirineu i el Prepirineu. El subdirector de Protecció Civil va pronosticar que les comarques més afectades per les tempestes que poden anar acompanyades de calamarsa o pedra, tornaran a ser «la Segarra, la Noguera i el Solsonès».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT