PUBLICITAT

Kedadouche celebra la ràpida 'revolució andorrana'

  • L'ambaixador francès reitera el seu suport als intercanvis empresarials entre tots dos països
  • Martí, agraeix a França la consideració i el tracte que dispensa als estudiants andorrans
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La tradicional recepció a l'Ambaixada de França, en motiu de la Festa Nacional del 14 de juliol que commemora la presa de la Bastilla, ahir Foto: ÀLEX LARA

Al'ocasió de la Festa Nacional francesa, l'ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche, va felicitar ahir el Principat pels avenços fets en matèria d'obertura econòmica i fiscalitat. Kedadouche va reiterar que la signatura del Conveni de no doble imposició amb França és la consecució d'una fita històrica entre tots dos Estats i de la mateixa manera, va qualificar de revolucionaris els avenços fets en matèria fiscal i d'obertura econòmica. «Andorra travessa una veritable revolució, doncs en un període de temps molt curt ha fet reformes molt importants, i entre totes aquestes hi ha el Conveni de no doble imposició signat entre els dos països» va assegurar. Un text que, el cap de Govern, Toni Martí, va anunciar que arribarà al Consell General en el proper període de sessions, i esvaint dubtes sobre la seva efectivitat ja que també requereix la ratificació de l'Assemblée Nationale per entrar en vigor, va afegir que «si la República Francesa l'ha signat és perquè hi ha la voluntat dels diputats de ratificar-lo». En quant a la metamorfosi andorrana, Kedadouche, també va insistir en la necessitat de transformar la diplomàcia perquè els intercanvis entre tots dos països siguin tangibles.

L'ambaixador va insistir en la necessitat d'encarar la missió diplomàtica a l'economia naixent, acompanyant els empresaris en els respectius processos d'internacionalització per lluitar contra l'atur. I va agrair la participació dels ministres d'Afers Exteriors i d'Economia, Gilbert Saboya i Jordi Alcobé, en la delegació empresarial que es va reunir amb la patronal francesa (Medef) i la Cambra d'Indústria i Comerç de l'Île de France, fa uns mesos a Paris, «per despertar l'interès per Andorra i les noves oportunitats que ofereix amb el nou marc legislatiu relatiu a la inversió estrangera». Per últim, Kedadouche va anunciar la propera signatura d'un acord de cooperació en matèria policial i de protecció civil.

Jornada tenyida de dol / El discurs de l'ambaixador francès en motiu de la diada nacional va començar però amb unes paraules d'agraïment al Copríncep Episcopal i al Govern per l'afecte que van fer arribar a la República en conèixer l'accident ferroviari ocorregut divendres a Brétigny-sur-Orge, prop de París. Després d'expressar un record per a les víctimes de l'accident, Kedadouche també va insistir en el lema republicà llibertat, igualtat i fraternitat, com a valors que «tenim l'obligació de fer-los viure quotidianament» i va recordar que aquest any França celebra els aniversaris d'Aimé Césaire i de Jean Moulin.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT