PUBLICITAT

El Carles Sabater modificarà el procés de selecció per sobreviure

  • Paula Sendim, finalista el 2013, va debutar ahir a Coprínceps
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sendim, que va actuar ahir al festival Colors de Música, posa amb la Carmencita de Coprínceps Foto: ÀLEX LARA

Després de rebre prop de 200 maquetes per participar en la última edició del Premi Carles Sabater, el Centre de Cultura Catalana (CCC) vol canviar alguns aspectes de la convocatòria per facilitar la tasca del jurat a l'hora d'escollir els guanyadors. Segons va avançar ahir el gerent del CCC, Arnau Colominas, «no es farà res que ens faci transformar el premi però necessitem un canvi perquè amb una participació tan elevada el jurat no dona l'abast», informa l'ANA. La finalista de la 13a edició, Paula Sendim, va actuar al vespre en el marc del festival Colors de Música a Escaldes, en el que va ser el seu debut oficial al Principat. En aquest concert, Sendim va interpretar cançons del seu últim disc i va presentar els temes que inclourà en el segon treball.

Com recordarà el lector, la 13a edició del Carles Sabater va batre un rècord de participació amb 191 maquetes. Aquest fet, però, dificulta segons Colominas la tasca del jurat que en un dia ha d'escoltar i seleccionar totes les obres guanyadores. La difusió feta del certamen, el fet d'haver-se convertit en un dels concursos de referència idntre del panoarama de la cançó en català i la creixent presència a les xarxes socials ha facilitat aquest augment de candidats, però alhora fa que els organitzadors es replantegin el procés de selecció ja sigui establint fases, per exemple, o fent les bases reguladores del concurs més estrictes: «Ens donem fins a l'hivern per buscar alternatives», diu Colominas. Encara que les modificacions no canviaran el sentit del premi, el gerent del CCC considera que en el format actual s'ha arribat al límit i que cal posar les coses «més fàcils» de cara a l'any vinent.

Precisament la finalista del Carles Sabater d'enguany, Paula Sendim, es mostrava ahir especialment satisfeta perquè s'hagi reconegut la seva cançó, Ja ho saps, amb la medalla de plata del premi i els mil euros en metàl·lic que comporta la condició de finalista: «La vaig escriure en un moment bo i molt senzillament vaig poder transmetre l'estat d'ànim d'aquell moment: no passa res, la vida està bé i hem de gaudir del moment». El fet de rebre el segon premi li ha permès d'una banda finançar el segon disc que preveu que vegi la llum a la tardor i de l'altre donar-se a conèixer a Andorra i a Catalunya, per la importància del premi i amb el concert que oferirà a Escaldes. És un reconeixement «a una trajectòria llarga», sosté, però també «un impuls» de cara al futur. Per a la cita d'ahir va preparat un repertori amb la meitat de temes del primer disc, en el qual es troba la cançó Ja ho saps, i l'altra meitat amb les pistes del seu proper treball. Era la primera vegada que actuava a Andorra i va oferir un concert acústic amb piano i guitarra destinat a un públic que tingui «ganes d'emocionar-se i deixar-se envair per la música». La pròxima cita amb el Sabater, el 21 d'agost i també a Coprínceps, amb el guanyador del 2013, Oriol Padrós.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT