PUBLICITAT

El nou local del Banc d'Aliments serà sufragat per un anònim

  • L'espai del carrer Alzineret de la capital també acollirà una botiga de venda de roba de segona mà
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El carrer Alzineret d'Andorra la Vella acollirà el local del Banc d'Aliments i una botiga de venda de roba solidària de segona mà, ahir Foto: TONY LARA

El Banc d'Aliments d'Andorra estrenarà el mes vinent un nou local de més de 120 metres quadrats en un carrer molt cèntric de la capital. En concret s'ubicarà al carrer Alzineret, molt aprop de la plaça de les Arcades de la capital, i substituirà a l'actual emplaçament que s'havia quedat petit en les dependències de la mateixa església de Santa Maria del Fener. El nou local és de lloguer i serà sufragat íntegrament per una persona anònima que es farà càrrec d'aquestes despeses cada mes. El seu director mossèn Sàrries va explicar ahir que no es pot entendre d'una altra manera ja que «Càritas no pot assumir el lloguer quan hi ha altres prioritats socials especialment en uns moments d' una greu crisi econòmica». Justament va ser la proposta desinteressada d'aquesta persona la que va animar als responsables de l'organització a buscar un nou emplaçament en un índret cèntric del país.

La data d'inauguració encara no ha estat fixada però molt probablement es produirà no més enllà de la diada de Meritxell. En aquests moments s'està treballant per acabar de posar a punt el local i, en paral·lel, es treballa per poder tancar les agendes de les autoritats que hi assistiran, entre elles, la del copríncep i arquebisbe, Joan-Enric Vives i la del mateix cap de Govern, Toni Martí.

Mossèn Sàrries va indicar que l'obertura del nou Banc d'Aliments comportarà també un increment del nombre de voluntaris que «ajudaran a ajudar», segons el lema de l'ONG religiosa. Actualment entre cinc i set persones estan al capdavant del projecte solidari de forma totalment altruísta amb «la vocació de servei adreçat a les persones que més ho necessiten».

BOTIGA DE ROBA / L'ampli espai del nou Banc d'Aliments també permetrà que Càritas disposi d'una botiga per vendre roba de segona mà, ja que a l'any manipula entre 24 i 25 tones de roba. A modus d'exemple, el funcionament de la botiga seria semblant al local Grapats de l'avinguda del Salòria de la Seu d'Urgell.

Aquesta botiga urgellenca fa un triatge de la roba solidària que els hi arriba a través de les parròquies i dels contenidors específics situats en les zones d'influència catalana del Bisbat d'Urgell. A partir d'aquell moment un grup de voluntaris s'encarrega de la seva manipulació i posada a punt per a la seva venda, a preus simbòlics en el mateix local, o pel seu lliurament gratuït per a les persones que ho necessitin seguint el protocol establert pels treballadors socials.

Els beneficis econòmics obtinguts a través de la venda de la roba redunden de nou en l'organització per altres finalitats socials.

PROJECTE DE BANC D'ALIMENTS / El Banc d'Aliments és un projecte d'aprofitament d'aliments i de productes de primera necessitat en favor de les persones més necessitades d'Andorra. Vol lluitar contra la pobresa, afavorir la disminució de l'exclusió social i promoure i contribuir al desenvolupament sostenible i a la reutilització més eficient dels recursos, tot reduint la generació de residus alimentaris.

Està subvencionat parcialment per a la Fundació Privada Crèdit Andorrà, el Ministeri de Salut i Benestar i patrocinadors privats. Càritas va atendre l'any passat en aquest projecte a 495 persones, els beneficiaris van ser 196 famílies. Els productes recollits van superar les 99.000 unitats i els lots lliurats es van elevar als 2.192. L'entitat va atendre un 29% més d'usuaris respecte a l'any 2011.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT