PUBLICITAT

Teixeira presenta els penals i... ¡Està net!

  • El ministeri de Justícia brasiler va certificar el 29 d'agost passat que no té antecedents
  • La documentació presentada satisfà les exigències de qualsevol país on vulgui residir
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Ricardo Terra Teixeira, l'expresident de la Confederació brasilera de futbol, resident passiu a Andorra i suposadament implicat en un cas de corrupció segons els mitjans brasilers i la premsa andorrana que se'n va fer ressò, va presentar ahir la documentació que requereixen les autoritats de qualsevol país per donar aixoplug a un estranger. O sigui el certificat d'antecedents penals o criminals com l'anomenen les autoritats brasileres, que confirma que Teixeira està net i que no té cap assumpte pendent amb la Justícia.

A més, el document no és antic, sinó que va ser expedit a Rio de Janeiro el dijous de la setmana passada, 29 d'agost, i té una vigència de 90 dies. Amb la presentació d'aquest document queda clar que els tràmits que Teixeira fa a Andorra per renovar la residència passiva que se li va concedir l'any passat, són legítims i no amaguen cap delicte si no és la suspició que ha aixecat al seu país el fet de voler residir a Andorra. Acusat pels mitjans brasilers de desviar diners de la Confederació de futbol des de fa mesos o fins i tot anys, la culpabilitat de Teixeira no s'ha demostrat com ho ratifica el fet que no hagi estat mai condemnat per la Justícia del seu país.

Curiosament, si tots els mitjans l'han acusat, cap mitjà n'ha defensat la presumpció d'innocència, un valor que la democràcia hauria de preservar, tot i que potser ja no està gaire de moda. Sigui com sigui, el Govern ja fa informar al seu dia que Teixeira havia fet la sol·licitud d'autorització de residència sense activitat lucrativa personalment, el dia 4 de setembre de l'any passat. La informació afegia que Teixeira va presentar posteriorment la documentació necessària per a l'atorgament d'aquesta tipologia de residència.

Entre la documentació presentada hi havia el certificat d'antecedents penals, lliurat l'11 de juliol del 2012 pel Departament de Policia Federal del Brasil, del Ministeri de Justícia, que atestava que a l'interessat no li constaven antecedents fins a la data. Havent presentat tota la documentació establerta per la Llei Qualificada d'Immigració, el 14 de novembre de l'any passat se li va concedir l'autorització de residència sense activitat lucrativa inicial,per un període d'un any renovable, tal com preveu la llei andorrana. Així, el maig passat i segons el Govern, la Policia andorrana va rebre informacions sobre presumptes accions fraudulentes al Brasil en relació a Teixeira. A partir d'aquí, la Policia va iniciar les verificacions escaients i va tornar a sol·licitar a les autoritats brasileres, concretament al Ministeri de Justícia, si tenien constància de que Teixeira tingués antecedents penals des del juliol del 2012.

Ahir, EL PERIÒDIC, va tenir accés al document que requeria la Policia andorrana per renovar l'autorització de residència passiva del directiu brasiler. Evidentment, si la renovació s'havia de fer en base a la informació que es podia obtenir de les autoritats judicials brasileres, en compliment estricte dels imperatius de la Llei d'Immigració, Teixeira podrà continuar residint al Principat, ja que no hi ha cap motiu per anul·lar o no renovar la seva autorització de residència sense activitat lucrativa, en demostrar que no té antecedents penals al seu país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT