PUBLICITAT

L'agost registra una ocupació hotelera superior al 80%

  • Julián diu que les xifres són «millors que les de l'any passat»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Turistes a l'avinguda Carlemany. Foto: TONY LARA

El mes d'agost va ser un mes «positiu» per als hotelers. Així ho va considerar el gerent de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Òscar Julián, que va afirmar ahir que les xifres d'ocupació han estat «millors que les de l'any passat» amb una ocupació mitjana superior al 80%. Per parròquies, els establiments que han rebut més pernoctacions han estat els d'Encamp, Escaldes i Andorra la Vella, que han superat en un 5% o més els registres de l'estiu passat. Aquest increment es deu, segons Julián, a l'arribada d'un major nombre de visitants francesos i un manteniment del mercat espanyol.

Pel que fa a la despesa mitjana dels clients, va ser una mica superior ja que el preu per habitació va passar d'uns 60 euros l'agost de l'any passat a uns 66 euros aquest any. Per contra, «la despesa en extres ha caigut de manera significativa», va reconèixer Julián. Es tracta de productes com el consum de telèfon o la restauració. Els motius d'aquest creixement en l'ocupació vénen del mercat francès, segons el gerent de la UHA, ja que des de fa un parell d'anys s'han fet més esforços de promoció en aquest sector i el mercat espanyol s'ha pogut mantenir. Amb tot, va recordar que «la situació dels mercats veïns segueix sent molt complicada», però almenys la tendència a la caiguda de l'ocupació «s'ha atenuat», informa l'ANA.

Amb el mes de setembre començat, el balanç global de l'estiu és «positiu» encara que no s'ha pogut arribar a les xifres d'ocupació previstes inicialment. La meteorologia adversa «ha fet molt mal», va afirmar Julián, però hi ha hagut «dos atractius molt importants» com són les actuacions del Cirque du Soleil i la copa del món de BTT que «han mogut molta gent i han portat molts visitants nous», va afegir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT