PUBLICITAT

Baixa un 22,5% el nombre d'accidents de circulació

  • El nombre de víctimes mortals es manté en dues el primer semestre d'aquest any
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un accident a la carretera CG2, entre Escaldes-Engordany i Encamp, el passat juny. Foto: TONY LARA

El nombre total d'accidents de circulació del primer semestre d'aquest any es va situar en 249,72 sinistres menys respecte al mateix període de l'any passat. Així dons, les dades mostren una disminució de la sinistralitat d'un 22,5% respecte el primer semestre del 2012.

Segons van informar fonts de la Policia, d'aquests 249 accidents durant els primers sis mesos de l'any, 107 van ser amb víctimes i 142 amb només danys materials. Pel que fa a les víctimes mortals és mantenen en dues, el nombre és igual al de l'any passat. Les dues persones que van perdre la vida a la carretera el primer semestre de l'any van ser un motorista andorrà de 33 anys que va patir un xoc lateral amb una altra motocicleta a Santa Coloma el 26 de juny, i una resident anglesa de 81 anys que va ser atropellada a Sant Julià de Lòria per un vehicle andorrà el 9 de gener.

El nombre total d'accidents que van precisar d'atestats, és a dir, en què hi va haver ferits o víctimes mortals, va ser de 10. Pel que fa a la distribució per parròquies d'aquests accidents, la parròquia de la Massana i Andorra la Vella segueixen encapçalant la llista amb tres accidents; a la capital un d'aquests tres va ser mortal. Van seguides per Sant Julià de Lòria amb dos (un dels quals mortal). A la resta de parròquies no se'n va registrar cap, informa l'ANA.

LES VÍCTIMES/ Amb tot, entre les víctimes, ja siguin ferits lleus, greus, o mortals, els qui més pateixen són els conductors. Ara bé, quan les víctimes són mortals, destaca el percentatge elevat de víctimes vianants.

Durant tot el 2012, dues de les sis víctimes mortals eren vianants, i el 2011, tres de vuit.

Pel que fa a números totals, els darrers anys sempre hi ha hagut més sinistres durant el primer semestre de l'any que al segon, però, per contra, més accidents amb víctimes mortals durant la segona part de l'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT