PUBLICITAT

Els lladres de l'Hospital només van necessitar set minuts

  • Un estava a l'exterior esperant en un cotxe i dos van accedir a la sala on estan els ecògrafs
  • La dona va ser la que va entrar a radiologia per desmuntar i emportar-se set terminals
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Van ser dos homes i una dona els integrants d'una banda que la nit del 24 al 25 d'agost van robar set sondes per fer ecografies de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, valorades en 6.000 euros cadascuna. Van necessitar de set minuts exactes per fer-se amb el botí de 42.000 euros, segons ha pogut verificar la policia a través de les filmacions de les diferents càmeres de l'hospital. El director del SAAS, Lluís Burgués, va rebre ahir l'informe policial verbal dels fets succeïts la setmana passada a l'àrea de radiologia. La sala on estaven els ecògrafs no disposa d'una càmera directa, però els lladres van ser filmats durant set minuts per altres càmeres de l'hospital. Gràcies a aquestes imatges i a les que es disposen d'altres hospitals catalans, la policia ha pogut identificar als delinqüents. Es tracta d'un home d'edat madura i de bon aspecte i d'una dona d'uns 42 anys, que va ser la que va accedir a la sala de radiologia per endur-se els set terminals. A l'exterior els esperava un còmplice en un cotxe amb el qual van fugir.

Coneguts / Els investigadors no tenen cap dubte de que es tracta d'una banda organitzada que ja ha actuat en hospitals espanyols, i sempre amb els mateixos objectius. Durant la seva breu estada a l'hospital van centrar l'atenció en altres estàncies. Van voltar per l'àrea quirúrgica –planta -2– on van ser gravats mirant per la finestra de la UCI, i després es van desplaçar a la planta -1, des d'on van accedir a radiologia. És per això que la policia sospita que els lladres van valorar possibles futurs objectius a l'hospital, per la qual cosa s'han extremat les mesures de seguretat i de control.

La seva forma d'actuar és minuciosa. Executen una tanda de robatoris en hospitals per després fer una pausa. La darrera es remunta al maig passat, i ara han tornat a l'activitat. A l'Hospital de Meritxell van aprofitar que la porta estava oberta i després d'entrar a la sala van procedir a desmuntar les set sondes destinades a fer proves traumatològiques. Dominen la tècnica, i només es van interessar per la marca Toshiba.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT