PUBLICITAT

El turisme esportiu

  • El Barça de bàsquet i la selecció de Qatar de futbol sala, a Encamp
R. M. S.
ENCAMP

Periodic
Xavi Pascual i Marcelinho envolten el cònsol menor, Jordi Torres, ahir Foto: ÀLEX LARA

Jordi Torres, cònsol menor d'Encamp, ho va dir ahir en la primera presentació del dia, la de la selecció de futbol sala de Qatar, i ho va repetir en la segona, la del Barça de bàsquet: «Turisme esportiu». Aquest concepte és el que es busca amb les estades que fan diferents clubs o entitats esportives a la parròquia encampadana, alternant Encamp i el Pas de la Casa, i sempre buscant alçada, tranquil·litat, i instal·lacions idònies. «Cada vegada vénen més equips», va afirmar Torres.

En un primer acte, la sala del Comú es va omplir dels jugadors de la selecció de futbol sala qatarí, envoltant el cos tècnic, tot espanyol: Eduardo Garcia ‘Miki', Manolo Peris i Fernando Jovaní. «Sabia que venir a Andorra era una bona idea i vam pensar que per ells seria molt bo sortir de la seva zona i veure un altre tipus de societat», va dir Miki a la roda de premsa. El dia anterior el seu equip havia perdut 4-3 amb el FC Encamp, i avui jugarà als Serradells contra el CE Sant Julià (20.30h). Qatar, que té una lliga petita amb només jugadors nacionals, intenta evolucionar en aquest esport i Miki i els seus hi treballen: «Han de buscar un canvi estructural». Els jugadors, acostumats al desert i a més de 45 graus, al·lucinen amb les muntanyes del país «i la sensació de fred, que no han tingut mai si no és anant de shopping al seu país». Qatar serà al Principat fins el dia 18.

Després d'aquest acte, va entrar per la porta del Comú Xavi Pascual, tècnic del FC Barcelona de bàsquet, i Marcelinho, una de les estrelles de l'equip, arribat a Andorra a última hora per incorporar-se a la pretemporada. «Fem tres sessions al dia, al matí físic, després tècnic individual i tàctica», va afirmar l'entrenador, que va destacar les comoditats que tenen a Encamp. De fet, fa sis estius que l'equip s'allotja a Encamp en pretemporada. Avui, a les 17.30 a l'hotel Guillem d'Encamp, on hi són tant el Barça com Qatar, hi haurà una trobada entre la base del BC Andorra i els blaugrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT