PUBLICITAT

Exposició sobre la feminista i escriptora Simone de Beauvoir

  • Proposa un trajecte per la vida i l'obra i d'aquesta activista
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell acull una nova exposició oberta a tothom dedicada en aquesta ocasió a la figura de la feminista i escriptora francesa Simone de Beauvoir.

La mostra es pot visitar fins el 27 de setembre. Proposa un trajecte per la vida i l'obra de Simone de Beauvoir, una dona que amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps va provocar debats apassionants que, encara avui, a més de cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.

L'exposició Simone de Beauvoir, feminista i escriptora està produïda i cedida per l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

Els visitants a la mostra poden disposar també de material didàctic de la pròpia exposició, elaborat per Marta Segarra, de la Universitat de Barcelona. Es tracta d'un dossier que complementa l'exposició destinat a facilitar la realització d'activitats didàctiques a les aules i als grups de dones al voltant de la vida i l'obra d'una de les feministes més destacades del segle XX.

Intel·lectual influent / Simone de Beauvoir (1908-1986) ha estat una de les figures més destacades dels canvis socials i simbòlics protagonitzats per les dones i el feminisme. Beauvoir va ser unes de les intel·lectuals més visibles i influents des dels anys 40 fins a la seva mort, el 1986. Es va convertir en un model de conducta, o millor, en un antimodel respecte als paràmetres tradicionals, per a moltíssimes dones. Les seves eleccions vitals es van reflectir en la seva escriptura íntima.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT