PUBLICITAT

2.739 alumnes de la Seu i Castellciutat inicien el curs

  • Comencen la seva escolarització a P3 un total de 130 nens
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Alumnes de Lleida, ahir Foto: ACN

un total de 2.739 alumnes matriculats als centres educatius de la Seu d'Urgell i Castellciutat van iniciar ahir el nou curs escolar 2012-2013. Pel que fa al cicle d'infantil i primària, l'escola Albert Vives té matriculats per aquest nou curs escolar un total de 426 alumnes; l'escola Pau Claris en té 338 matriculats, mentre que l'escola La Valira hi cursaran 96 nens i nenes; i a l'escola de Castellciutat albergarà un total de 26 alumnes. Al col·legi La Salle hi cursaran 372 alumnes al cicle d'infantil i primària; 192 a l'ESO i 36 als cicles formatius. En aquest nou curs escolar iniciaran la seva escolarització a P3 un total de 130 nens i nenes de la Seu i Castellciutat.

El regidor d'Ensenyament, Jordi Martín, va manifestar que «tal i com vam observar durant el període de preinscripció i matrícula, constatem que el nombre d'alumnes que cursaran el segon cicle d'educació infantil, igualment com el curs passat, fa que es consolidin les cinc línies a la Seu: dos a l'escola Albert Vives, dos al col·legi La Salle, i un a l'escola Pau Claris». El regidor també va explicar que l'escola La Valira ha acollit germans d'alumnes de cursos superiors, mentre que l'escola Castellciutat, com normalment, la demanda de les famílies del poble.

Respecte a la llar d'infants municipal Els Minairons en aquest nou curs comencen 84 nens i nenes: 4 a P0; 40 a P1; i 40 a P2.

«Aquestes dades van d'acord amb les que fan referència al primer cicle d'infantil, el que acullen les llars d'infants, que hem vist com s'ha reduït, tal i com es va estimar des de la Regidoria d'Ensenyament durant la passada primavera, i que es va objectivar posteriorment , a la matrícula», va remarcat Martín.

La Grandalla / El regidor va subratllar que «aquesta tendència demogràfica explica els moviments que hi ha hagut amb referència a La Grandalla, que com ja es va explicar passarà a acollir l'Aula d'Adults». Al respecte, Martín va afegir que «aquest fet, però, no ha comportat que cap família urgellenca s'hagi quedat sense plaça, ja que el nombre ofert a la llar d'infants municipal Els Minairons ha canalitzat el 100% de la demanda». D'altra banda, l'institut Joan Brudieu compta amb un total de 1.046 nois i noies matriculats dels quals cursaran l'ESO 471 alumnes; 213 alumnes a Batxillerat; i 334 a cicles formatius (grau mitjà i grau superior). Pel que fa a la prova d'accés a graus superiors hi ha matriculats un total de 28 estudiants. Cal remarcar també que un total de 17 joves portaran a terme un curs dins dels Programes de Qualificació professional Inicial (PQPI).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT