PUBLICITAT

El síndic inaugura l'exposició sobre Alexander Dubcek

  • L'exposició de Valdimir Benko estarà a Casa de la Vall fins el 20 d'octubre
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El síndic general, Vicenç Mateu, ahir durant la inauguració de l'exposició sobre Alexander Dub?ek Foto: TONY LARA

el síndic general, Vicenç Mateu, juntament amb l'ambaixador d'Eslovàquia a Andorra, Jan Skoda, van inaugurar ahir l'exposició sobre el líder polític eslovac, Alexander Dubcek, que va portar Txecoslovàquia a un nou socialisme, «amb cara humana», en una etapa coneguda com la Primavera de Praga, que es va estroncar amb la invasió de Txecoslovàquia per les tropes del Pacte de Varsòvia.

L'exposició de fotografies de Vladimir Benko Alexander Dubcek La cara humana del protagonista de la Primavera de Praga es podrà veure a Casa de la Vall fins al 20 d'octubre.

BIOGRAFIA / Alexander Dubcek va néixer el 27 de novembre de 1921 a la ciutat d'Uhrovec, que en aquells moments formava part de Txecoslovàquia i que avui en dia forma part d'Eslovàquia, fill d'un obrer emigrant de la Unió Soviètica. Als tres anys la seva família retornà a la Unió Soviètica, retornant l'any 1938 a Txecoslovàquia.

Com a líder del Partit Comunista de Txecoslovàquia, l'any 1968 va dirigir l'intent de democratització socialista del seu país, conegut amb el nom de Primavera de Praga. El seu propòsit, iniciat el gener d'aquell any i destinat a democratitzar l'Estat, les estructures internes del Partit i obrir la nació a les potències occidentals, va ser confirmat per gran part de la població txecoslovaca. L'intent, denominat socialisme «amb una cara humana», fou avortat sagnantment per les tropes soviètiques del Pacte de Varsòvia l'agost de 1968.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT