PUBLICITAT

La Seu és sinònim de bon formatge

  • El conseller Homs inaugura la mostra ramadera i aplaudeix la dedicació del sector
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
La degustació dels formatges de la 19a Fira, en el marc de la mostra ramadera, aquest cap de setmana. A la galeria, un sabater fent una sabata, aquest cap de setmana. Foto: ÀLEX LARA

El conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, va ser el convidat que va inaugurar dissabte passat, la Fira de Sant Ermengol, juntament amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. Durant l'acte, el conseller va garantir el suport de la Generalitat a la Fira i en definitiva al Pirineu, segons va informar en un comunicat l'ajuntament de la capital de l'Alt Urgell. Homs també va posar de manifest la insistència de la Seu d'Urgell en potenciar el Pirineu i ser-ne una referència.

El conseller i l'acalde Batalla van coincidir en destacar que cada vegada més es relaciona la ciutat amb el formatge, i que aquest és l'objectiu per aconseguir posicionar la Seu en l'àmbit del turisme i crear més llocs de treball. La capital de l'Alt Urgell va acollir al llarg del cap de setmana passat, la fira més antiga de la Península Ibèrica, la Fira de Sant Ermengol. Un any més, els carrers de la ciutat van quedar atapeïts de parades amb productes de tota mena, i d'espais dedicats a la mostra ramadera i a la mostra dedicada a les empreses, entitats i associacions. També es va sumar a la Fira de Sant Ermengol la 19a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, amb 42 formatgeries de la zona. Per mostrar el suport a la fira i al Pirineu, el conseller Homs, va participar en la inauguració de la fira, i va destacar l'objectiu d'aconseguir que «quan tanquem els ulls i pensem en la Seu ens vénen al cap molts atributs i molts valors positius, però el que volem emfatitzar és el formatge». El conseller va considerar que «pensar en formatge ha de ser sinònim de pensar en la Seu». De fet, l'alcalde Batalla, va reiterar aquest objectiu, i va assenyalar que «la Seu té una obsessió per ser referència del Pirineu i també per vincular-se al formatge». I va recordar que fa molts anys que la Seu hi està vinculada per la cooperativa Cadí, i també per la fira, però que «a més ho està en l'àmbit turístic, per la planta del museu dedicada al formatge i els làctics, en l'àmbit formatiu pels cursos d'elaboració que fa l'escola agrària, i també per la inversió en investigació que s'ha fet a l'explotació ramadera de l'Alt Urgell». L'alcalde va concloure que la Seu «és un referent mundial en recerca d'embrions i genètica de les vaques de llet».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT