PUBLICITAT

Marca un penal al porter d'Andorra

  • La Federació de Futbol debuta a la Fira amb diverses activitats, entre elles posar a prova l'internacional Ferran Pol
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El porter de la selecció absoluta de futbol, Ferran Pol, al camp d'Aixovall abans d'un entrenament Foto: TONY LARA

La Fira d'Andorra és un aparador i les entitats esportives també l'aprofiten per mostrar-s'hi, fomentar el seu esport, intentar captar nous practicants, aficionats... acostar-se al públic i donar-se a conèixer. Aquest any, per primera vegada, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) estarà representada a aquesta cita social del Principat, i ho farà amb diverses activitats en les que destaquen petits tornejos i una curiosa activitat: xutar –i marcar– penals al porter titular de la selecció nacional absoluta de futbol, Ferran Pol.

La FAF ha convençut el porter que milita al Lusitans per posar a prova el seu estil, però també per aprofitar la iniciativa per captar canalla, futur del futbol, el cuquet de la pilota als peus i l'èxtasi del gol. Són ingredients que agraden qualsevol, i des de la Federació semblen disposats a sumar més llicències. Pol s'exposarà als xuts de penal de tot aquell que vulgui provar, nens i no tan nens, i qui sap si algú que pretengui reptar-lo, cara a cara, mirada maliciosa i directa: aquesta va dins. Això serà diumenge, quan la FAF ha disposat les activitats més importants.

De 16.00h a 17.00h, Pol serà sota la porteria que s'instal·larà al Parc Central, i just després, de 17.00h a 18.00h, hi haurà al mateix escenari un concurs d'habilitat amb la pilota als peus. Al matí del mateix diumenge, a més, se celebrarà al Prat Esportiu d'Andorra la Vella (el minicamp de l'skatepark) un torneig femení de 3x3 amb la participació de nenes de totes les edats.

Però això no queda aquí, perquè si bé la FAF s'ha proposat captar nenes –i ja dones– futbolistes perquè entre cella i cella l'ens té la creació en un futur immediat de la selecció nacional femenina, també es pretén potenciar l'arbitratge. Així doncs, l'objectiu de la Federació és donar-li continuïtat al projecte que es va engegar la temporada passada d'augmentar el nombre de col·legiats dels que pugui disposar. Els interessats, ja ho saben, han de fer un tomb per allà, demanar informació i començar un nou camí lligat al futbol.

Tot plegat entra dins dels projectes que la nova junta de la FAF vol posar en marxa: foment del futbol, atracció per la selecció absoluta, potenciació del futbol femení. Víctor Santos, el nou president del vaixell futbolístic del Principat, no es cansa de repetir que són aquestes les idees centrals, i a la Fira hi és l'exemple. Precisament, avui a les 11.30h està prevista la presència del mateix Santos a l'envelat firal, per ser a la inauguració d'un dels esdeveniments socials i econòmics més interessants que s'organitzen al Principat al llarg de l'any. Mentrestant, a Aixovall, Ferran Pol de segur que estarà escalfant motors, perquè diumenge li espera una hora d'intensitat intentant aturar els màxims penals possibles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT