PUBLICITAT

Gutiérrez només pensa en la Copa del Món abans dels Jocs

  • L'andorrana afirma estar recuperada de l'esquena, però «no bé del tot» perquè no es pot operar
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gutiérrez i Visa, ahir a la seu de la Federació, abans de començar la roda de premsa Foto: TONY LARA

Mireia Gutiérrez ha entrat ja en la dinàmica de no ser a Andorra per gairebé res, però ahir va ser una excepció i va oferir una roda de premsa en la que va explicar quins eren els seus objectius per aquesta temporada que tot just comença en breu, i també quines eren les seves sensacions, especialment després dels problemes d'esquena que pateix. Com que el seu problema en les vèrtebres és de desgast, no hi ha operació que ho curi del tot, així que ella afirma estar «millor», però apunta que tampoc «no estic bé del tot». Sigui com sigui, aquesta campanya olímpica tindrà com a primer objectiu, deixant de banda Sochi 2014, el calendari d'eslàlom de la Copa del Món. La primera cita, a Levi (Finlàndia), el pròxim 17 de novembre.

Aquest any no hi haurà curses per ella als Estats Units perquè no s'hi competirà en eslàlom. Així doncs, l'inici a Levi la motiva, especialment perquè el treball de pretemporada considera que ha estat el correcte. «Trobo que ha estat positiva la pretemporada», va dir ahir a la seu de la FAE. L'objectiu, en tot cas, és entrar en el Top 30 de la Copa del Món en eslàlom, fita que té marcada ella i la Federació en un projecte conjunt de dos anys que aquest 2013-2014 ha de donar els seus fruits. «Ho veig igual que l'any passat», va dir, «als entrenaments estic al nivell de les franceses, el meu cap està bé i físicament estic molt bé també».

Però Gutiérrez, tot i que parla de les Copes del Món, del Top 30 i d'aquest objectiu marcat amb la FAE, el ben cert és que està en any olímpic, i Sochi és la cita de la temporada. «És massa d'hora per dir res», assegura, «ara he de començar en Copa del Món, en tinc moltes abans dels Jocs, a més de Copes d'Europa, i ara és el que més importa, fer carreres i marcar punts».

ENTRENAMENT DE VELOCITAT / Gutiérrez és de tècnica, d'eslàlom, però aquest any, com que la supercombinada dels Jocs està marcat com objectiu, la velocitat està sent també una feina concreta de la pretemporada. «La velocitat s'entrena fent quilòmetres esquiant», va dir l'esportista, que ha estat a Tignes durant cinc dies intentant millorar. El problema és que al calendari, de proves de supercombinada n'hi ha de poques.

COPES D'EUROPA I FIS / Com que aquest any el calendari proposa una Copa del Món més «espaida», segons va dir Carles Visa, director tècnic de la FAE, aquest any Gutiérrez combinarà el circuit mundialista amb les Copes d'Europa i més proves FIS.

LA SEVA LESIÓ / Ningú millor que Mimi per explicar el problema d'esquena amb què està obligada a conviure: «No és una lesió que es pot operar, és una cosa que tindré sempre perquè és un desgast físic, dels ossos». L'esquiadora va explicar que està fent físic i «anant a un centre cada dia per fer màquines per millorar. Tot el que es contractura, ho tracto». Gutiérrez assegura que té «molt menys mal, estic esquiant sense dolor. Porto tres setmanes que no tinc mal, i treballant així de moment aguanta tot bé». En la primera cita de la Copa del Món es començarà a veure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT