PUBLICITAT

Toca la confirmació

  • El Breogán, tercer a la lliga, aspirant «a tot», visita un River MoraBanc que ha posat el llistó molt alt
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya observa els jugadors, ahir en acabar l'entrenament matinal Foto: ÀLEX LARA

Superat el bateig a la LEB Or amb nota, i la fase de comunió com a grup, aquest BC River Andorra MoraBanc sembla anar tan ràpid que el següent pas seria el de la confirmació. Aquesta pot arribar avui (21.00h, al Poliesportiu d'Andorra) davant d'un rival de prestigi i tradició, un històric com el Breogán de Lugo, que tot i arribar d'una derrota, és tercer a la classificació, just darrere dels capos andorrans i burgalesos, i disposat a fer baixar del núvol la parròquia blanc-i-blava. Joan Peñarroya, sempre caut, avisa del potencial del rival per mantenir la tensió en els seus jugadors: «El Breogán sempre fa una plantilla per aspirar a tot i per guanyar-ho tot».

Si es fa cas del que diu Peñarroya –«No som els millors, som a la jornada tres, els millors són els que pugen al final de la lliga», va dir–, avui no vindrà un club sobre el que es podrà passar, novament, com una piconadora. «És un equip que no corre excessivament tot i tenir jugadors per fer-ho, però sí és ordenat i sap quines són les seves prioritats en atac», va assegurar el tècnic català, que considera que la defensa dels gallecs frena la velocitat d'atac del rival i, en estàtic, «és molt dura i fa treballar molt». Segons Peñarroya, que avui espera novament que l'afició respongui mostri la seva «il·lusió» per l'equip, una de les principals dificultats de jugar contra el Breogán és que «costa fer-li bàsquets». «Difícilment tindran aquó el desencert de l'altre dia» contra el Leyma Coruña.

ÉRIC SÁNCHEZ, BAIXA SEGURA / L'única baixa segura que tindrà avui el BCA serà el base andalús Éric Sánchez. Una ressonància a la zona muscular lateral afectada va determinar que encara té trencament. Això obligarà l'escorta David Navarro a continuar en la seva tasca de direcció de joc que ja ha estat fent en els últims duels. «Estic a gust de base, em sento còmode i m'agrada crear joc», va dir el català ahir.

EN ESTADÍSTIQUES EL RIVER NO TÉ RIVAL / L'equip andorrà és, sí o sí, l'incontestable dominador de les estadístiques. Els seus números en encert són molt superiors als de la resta, i també als del Breogán. En tirs de camp, el River MoraBanc acumula un 55,2% d'encert, mentre que els gallecs són al 44,7%. En tirs de dos, les diferències no són excessives (60,8% per als andorrans, 53,5% per als de Lugo), però sí que es disparen des de la línia de 6,75 amb un 45,9% front al 26,2%. Amb tot, cal dir que en aquest registre el domini andorrà és molt superior a la resta, que està en una mitjana del 35%, i sent només el 44,6% del Unión Financiera Baloncesto i el 44,3% del Clínicas Rincón els que més se li acosten. I és que el River MoraBanc suma 34 triples en tres partits, una xifra altíssima.

En altres aspectes el conjunt andorrà domina també amb autoritat, com en la valoració, desbocada fins els 106,3 de mitjana per partit gràcies sobretot al matx de Logronyo de la setmana passada, on l'equip en va sumar 135 punts en aquest aspecte. El Breogán aquí en suma 77 de mitjana. Però on crida l'atenció l'estadística és en els rebots ofensius. Si bé en matèria defensiva el River MoraBanc és l'equip líder amb 27 rebots de mitjana, en la part ofensiva és l'últim empatat amb l'Unión Financiera amb 5,7 de mitjana. Això és conseqüència de l'encert anotador de tots dos equips.

EL BREOGÁN VA VIATJAR DE NIT / 12 hores de viatge en autobús i gairebé 800 quilòmetres va ser el càstig dels gallecs fins arribar al Principat ahir al matí. El viatge el van fer de nit, per tenir tota la jornada d'ahir i gairebé tot avui per estar al 100& contra el River MoraBanc. La política de reducció de despeses dels clubs no està per agafar avions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT