PUBLICITAT

El talent, un detonador per a la represa econòmica

  • La 12a edició aprofundeix en l'excel·lència empresarial i la capacitat d'innovar
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto:TONY LARA

La dotzena edició del Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) se celebrarà el proper dilluns 11 de novembre amb tres conferències al programa, que analitzaran el paper que pot tenir el talent en la reactivació de l'economia. Així, els ponents explicaran la importància que té el talent en el món empresarial i com condiciona l'èxit de les companyies. La presidenta de l'EFA, Cristina Viladomat i el secretari tècnic de la patronal, Joan Tomàs, van destacar ahir en la presentació de la jornada que «el talent és un element poc tangible, però que quan és present es nota i és molt significatiu». Tomàs va exposar que aquesta edició del fòrum, patrocinada un any més per Crèdit Andorrà, Andbank i MoraBanc, «es divideix en tres apartats que es fixaran en el talent des d'una perspectiva diferent».

En la primera conferència, el ponent Luis Conde, fundador de Seeliger y Conde, explicarà la seva experiència com a caçatalents. Una experiència que segons Tomàs pot ser molt beneficiosa als socis de l'EFA perquè «la selecció de personal adient per a un lloc de treball és molt important ja que un bon projecte per si sol no avança, s'ha de trobar la persona que el pugui tirar endavant» va afegir. Després serà el torn d'Oriol Guixà, conseller delegat del Grup La Farga, que se centrarà «en com innovar amb talent per renovar l'empresa». I per últim, Marcos Isamat, PhD en genètica molecular per la Universitat de Cambridge, que parlarà del talent científic i de l'economia aplicada a la investigació genètica. Viladomat i Tomàs van subratllar que Isamat és el creador del projecte Brave i que estaria interessat en implantar-lo a Andorra. Tomàs va explicar que «el projecte constaria d'una companyia, una unitat de desenvolupament instal·lada al Principat, que oferiria investigació i desenvolupament (I+D) a mida de laboratoris externs».

empresaris i polítics / Tomàs va recapitular els onze fòrums anteriors, explicant que «en la majoria s'ha parlat de com afrontar el canvi generacional amb èxit o com recuperar el creixement econòmic, temes recurrents a l'EFA perquè sempre són d'actualitat a les empreses». I Viladomat va insistir en que el fòrum permet «apropar els temes econòmics que ens preocupen als polítics» i va recordar que el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé obrirà la jornada, i el cap de Govern, Toni Martí, la clourà. La presidenta de l'EFA es va mostrar optimista per redreçar la conjuntura adversa que travessa l'economia: «ara és un bon moment per al talent a Andorra, que és un país molt petit, i com tots els països petits s'ha d'importar talent perquè no n'hi ha prou». I és que el talent no s'aprèn a l'escola. «El talent és la capacitat d'innovar, de ser excel·lent i genial» va concloure Tomàs.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT