PUBLICITAT

Els comuns demanen que es modifiqui la llei de bases de l'ordinació tributària

  • Mas, Ferrer i Espot s'entrevisten amb DA i el PS
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, al comú de la capital Foto:TONY LARA

El cònsols d'Andorra la Vella, Encamp i Ordino, Rosa Ferrer, Jordi Mas i Bonaventura Espot es van entrevistar ahir amb els consellers generals de Demòcrates per Andorra (DA) integrants de la comissió de Finances del Consell General i els parlamentaris del Partit Socialdemòcrata (PS), per demanar que es modifiqui el projecte de llei de bases de l'ordenament tributari. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va explicar que « t al com vam acordar en l'última reunió de cònsols, demanem que es modifiqui el projecte de llei perquè els comuns puguem crear l'oficina tributària i per cobrar dels deutors». I va afegir que «d'acord amb la llei de finances comunals que ens remet a l'article 70 de la Llei del 1996, per poder cobrar els deutors, necessitem que la futura llei de bases tributària que ens remet al títol III, sigui més clarificadora».

La cònsol va insistir en que la mesura té per objectiu donar més seguretat jurídica a les corporacions locals però, també va defensar una disposició transitòria per als comuns que «ens permeti crear una oficina de comptes comunals, cosa que ens faria mancomunar serveis». I va descartar la idea d'una Agència Tributària única i estatal pel fet que «els comptes tributaris dels comuns són molt diferents dels del Govern, nosaltres tenim molt volum i poc import». Ferrer va continuar defensant que «tenim personal afectat a set departaments de tributs que passarien a ser un de sol, cosa que també seria beneficiosa per als comuns». I va argumentar que «amb una mica més de temps podem professionalitzar més la gent que ja tenim, sense necessitat de contractar grans professionals, i aconseguir a mig termini un gran estalvi».

Per aquest motiu i per facilitar la gestió dels tributs, Ferrer va anunciar que la disposició transitòria que demanen els comuns és que la llei de bases de l'ordenament tributari no sigui d'aplicació per a les corporacions locals fins l'1 de gener del 2015. I va argumentar la petició dient que «les corporacions locals gestionem els tributs anualment, i voldríem poder-los aplicar tots a la vegada i de la mateixa manera, i no haver de començar cobrant per exemple l'impost de radicació d'una manera i el de propietat d'una altra». En quant al trasbals que pot significar la nova oficina comunal per al contribuent, Ferrer es va mostrar confiada perquè «el nou sistema no l'afectarà gaire, li continuarem trameten els tributs igual que fèiem fins ara, l'única cosa que canviarà és que en centralitzarem el pagament». Ferrer va concloure que la petició «també l'hem enviada al Grup Mixt que no va poder assistir ahir a la reunió».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT