PUBLICITAT

Millores al tanatori per «solucionar problemes estructurals»

  • El SAAS negocia amb el Comú d'Encamp poder utilitzar les seves instal·lacions durant el tancament
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les obres al Falgueró Foto: TONY LARA

Aprofitant les obres que s'han de realitzar per l'urbanització del Falgueró i tenint en compte els «problemes estructurals» que el director del SAAS, Lluís Burgués, ha admès que pateixen les sales de vetlla i el tanatori de l'hospital, el centre preveu tancar les tres sales durant un període entre tres i sis mesos. Durant aquest temps s'han iniciat converses amb el Comú d'Encamp per utilitzar les seves instal·lacions. Al respecte, Burgués va assenyalar que les converses són «molt recents» i que «totes les possibilitats estan obertes». A més, mentre no avancin les obres del Falgueró i no sigui necessari tancar els espais de l'hospital, el director del SAAS va recalcar que amb dues de les tres sales de vetlla actualment en funcionament «el servei per als propers mesos està garantit».

Les instal·lacions de l'Hospital de Meritxell que acullen les vetlles presenten «problemes estructurals» que s'han incrementat els darrers temps amb unes filtracions. Actualment una de les sales es troba tancada i dues més es troben en «situació precària».

D'aquí a uns mesos, les obres d'urbanització del Falgueró obligaran a tancar el tanatori ja que un dels vials passa per la zona de sobre d'aquests espais. Aprofitant aquest fet i tenint en compte l'estat de les sales, el SAAS negocia amb el Comú d'Encamp per poder utilitzar les seves instal·lacions, ja que considera que són les úniques instal·lacions adequades per a acollir l'activitat a nivell nacional.

Burgués va afirmar a l'ANA que el Comú s'ha mostrat «molt receptiu» però que les converses són «molt recents». L'objectiu del SAAS, és continuar donant aquest servei i poder disposar de les instal·lacions d'Encamp de forma complerta durant el temps que durin les obres. Això sí, el director del servei va afegir que la intenció és que el Comú pugui comptabilitzar aquest ús amb els compromisos que hagi adquirit amb altres organismes.

Caldrà estudiar els efectes de les filtracions i les mancances de les sales per determinar la inversió a realitzar però, com va informar Burgués, la partida es reconduirà del pressupost per obres i millores a l'hospital del 2014. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT