PUBLICITAT

Sans explica al poble el «que no ha explicat DA»

  • El conseller del PS lamenta decisions que posen en risc les finances
CLARA GARNICA
ENCAMP

20131121174527905
Sanz, durant una sessió recent de Consell de Comú. Foto: ÀLEX LARA

El Partit Socialdemòcrata (PS) va convocar ahir a la nit una reunió de poble a la sala La Valireta, per explicar als encampadans diversos temes d’actualitat comunal que consideren que la majoria formada per UP+DA «haurien d’haver explicat a la ciutadania», tal i com va manifestar el conseller Joan Sans. El socialdemòcrata va recordar que ha demanat en reiterades ocasions a la majoria que convoquin una reunió de poble, i «fa un any que venen dient que la faran». Veient que les seves peticions de moment no han estat concedides, va decidir prendre la iniciativa.
Entre les diverses qüestions tractades ahir, el conseller de la minoria va parlar de l’aval amb béns públics (concretament tres aparcaments comunals) que vol fer la majoria per demanar un préstec de cinc milions d’euros. De moment aquesta acció està aturada «perquè el notari va deixar clar que no es podia fer», va assegurar Sans. Accions com aquesta demostren que DA «pren decisions que posen en risc financer la Casa Comuna», al parer del socialdemòcrata.
Paral·lelament, durant la reunió de poble d’ahir també es va parlar de polítiques socials dutes a terme els darrers mesos, com la retirada de subvencions a empreses que donen serveis al segment de la població entre els 3 i els 6 anys i que el Comú no pot oferir, una decisió que posa en risc «la cohesió social de la parròquia». En concret, el que més polèmica ha generat és la retirada de la subvenció al servei d’esplai el Xiulet, que com a conseqüència s’ha vist obligat a tancar les seves portes.
Un tercer aspecte tractat durant la reunió va ser la «manca de directrius polítiques i d’objectius» a alguns departaments comunals, ara que s’arriba a l’equador del mandat, com per exemple el dedicat a la promoció econòmica i al turisme.
La segona part de la convocatòria d’ahir va servir perquè la ciutadania exposés els seus neguits sobre d’altres temes d’actualitat parroquial, que Sans té la intenció de traslladar a la majoria.
En qualsevol cas, però, Sans va voler deixar clar que el seu objectiu amb l’acte d’ahir a la nit «no és mobilitzar la població com alguns han volgut entendre», sinó «fer un acte de transparència» i donar explicacions als encampadans, cosa que des del PS consideren que DA no està fent.

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT