PUBLICITAT

Vives, a l'expectativa del que decideixi el Consell

  • El copríncep considera que «la societat andorrana veurà què ha de fer»
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, i l'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ahir Foto: ÀLEX LARA

l'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal d'Andorra, Joan-Enric Vives, va visitar ahir la parròquia d'Encamp per començar la seva visita pastoral amb l'objectiu de «portar esperança» als fidels andorrans. Després de la missa a la capella de Sant Miquel i Sant Joan Baptista, Vives va afirmar que malgrat «hi ha gent que ha volgut aportar la seva visió» sobre la regulació del matrimoni entre persones del mateix sexe, «ja veurem com es va desenvolupant» i va considerar que és un tema en el qual «la societat andorrana veurà què ha de fer» i sobretot, va afegir, «el Consell General que és el més important». La visió de l'església, però, va recordar que és la de «llei natural», tal i com va informar l'ANA.

L'ENQUESTA SOBRE EL MODEL FAMILIAR/ El Papa ha transmès a les parròquies una enquesta per «recollir» i «polsar» quina és la situació actual sobre la qüestió de la família que ha de centrar un sínode extraordinari el mes d'octubre i l'assemblea general ordinària del Vaticà el 2015.

El qüestionari pregunta, entre d'altres, sobre la unió de persones del mateix sexe, l'educació dels fills en «situacions matrimonials irregular» o altres tipus d'unions que es puguin donar, segons el document que han penjat online algunes esglésies.

Vives va explicar que «el Papa vol posar la família al centre», i la voluntat és que no només contestin els bisbes sinó que «arribi a tothom», fins i tot a persones de fora de l'església. Per a aconseguir l'objectiu que arribi al màxim de públic possible, el Bisbat d'Urgell farà un «abreujament» perquè ho puguin contestar les parròquies, les delegacions pastorals, etc., segons va informar ahir el copríncep episcopal d'Andorra.

Aquesta és la segona vegada que l'arquebisbe fa una visita pastoral a la parròquia d'Encamp i, segons va apuntar, l'objectiu és «fer balanç del que s'ha realitzat i del que s'ha de fer» i «portar esperança» a la comunitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT