PUBLICITAT

SDP contra la privatització

  • L'anunci del Govern de fer d'Andorra Telecom una societat anònima causa un cert rebombori a les files dels socialdemocràtes progressistes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president de Socialdemocràcia i progrés, Víctor Naudi. Foto: ANA

Socialdemocràcia i Progrés d'Andorra tem que la intenció del Govern de convertir el monopoli estatal la pública Andorra Telecom en una societat anònima pugui obrir la porta cap a la privatització del sector avui en mans de l'Estat. El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, i el vocal del Consell de SDP, Delfí Roca, van explicar, després de la reunió del Consell Nacional de SDP, que aquest va ser un tema molt debatut durant la trobada. Els representants de SDP es van comprometre a «buscar la viabilitat i garantir el servei», en funció de com evolucioni la iniciativa governamental. De la mateixa manera, també van mostrar preocupació perquè amb el nou format es puguin donar «clientelismes».

El Consell Nacional de Socialdemocràcia i Progrés D'Andora es a reunir dissabte passat al matí per tractar qüestions d'actualitat política com ara les negociacions per a la delimitació de les competències o el projecte de llei del Govern per transformar Andorra Telecom en Societat Anònima. Aquesta darrera qüestió va suscitar molt debat. Roca va explicar que entenen que la voluntat d'aquesta modificació deu ser dotar de més flexibilitat de gestió a l'entitat pública, però que alhora pot comportar altres efectes que volen controlar. I es va mostrar preocupat pel fet que «Europa i els visitants pressionen per la baixada del roaming, i s'hi ha de donar solució», cosa que comportarà una baixada dels ingressos. El que tem SDP és que «això pugui obrir la porta perquè algú parli de privatitzar el monopoli a curt termini». Els socialdemòcrates progressistes van posar en dubte la viabilitat d'aliances amb altres operadores. I van considerar que si baixen els ingressos per roaming «s'hauran de buscar formes per mantenir la viabilitat econòmica, no només perquè és un servei universal sinó també per la plantilla de treballadors d'Andorra Telecom que ens preocupa». A més, Roca va assenyalar que «els preocupa que sigui una societat pública on hi pugui haver clientelismes de diverses menes». Per aquest motiu va assegurar que seguiran el procés de prop per «buscar la viabilitat i la garantia del servei» i que estaran atents quan s'hagin de canviar els estatuts o quan s'hagi de veure què passa amb els fons de reserva que té l'entitat i dels quals el Govern en traspassa habitualment una part al seu pressupost.

Delimitació de competències

D'altra banda, els membres de Socialdemocràcia i Progrés també van parlar del projecte de delimitació de competències que estan negociant els comuns i el Govern. El president, Víctor Naudi, va opinar que «no s'ha encarat bé la situació». I va Considerar que si s'ha d'arribar a un consens no es podia començar a negociar sobre un text definit i amb terminis ja pautats. Pel que fa al contingut del text, entén que el terme de coordinació que introdueix el Govern s'hagi de tenir en compte, però va assenyalar que «si els comuns han assolit competències que no els pertocaven ha estat per la inacció del Govern». Des de SDP van posar com a exemple la proposició de llei dels entorns de protecció del patrimoni natural. I van assegurar que cal un canvi en aquest àmbit però es van mostrar contraris a la proposta dels comuns que redueixen a 20 metres la distancia de protecció i assumeixen les competències. Naudi va dir que cal un canvi, però aquest hauria de passar per «estudiar cada cas per separat» i mantenir la competència estatal en aquest àmbit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT