PUBLICITAT

Martí demana la col·laboració dels professionals de l'Hospital

  • El cap de Govern defensa la necessitat d'optimitzar recursos en benefici dels pacients
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rodríguez, (esquerra) i Martí (centre) parlen amb treballadors del SAAS Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, va demanar ahir als professionals de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell la seva collaboració per dur a terme la reforma sanitària. Martí va defensar, en l'aperitiu de Nadal del Servei Andorrà d'Assitència Sanitària (SAAS), la necessitat dels canvis per «optimitzar els recursos sempre en benefici de l'usuari».

«Sé que hi ha certa inquietud provocada pels canvis que estem duent a terme», va dir Martí als treballadors de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell que van acostar-se a l'aperitiu de Nadal del SAAS. I després d'assegurar que «el SAAS és un dels pilars essencials del nostre model d'Estat del Benestar» i expressar la seva convicció sobre la gran qualitat de la sanitat pública del país, va afirmar que els canvis es fan amb «la millor de les voluntats», per ser «més eficients, mantenint i fins i tot millorant els alts nivells de satisfacció que tenen els usuaris».

Martí va reconèixer que el món sanitari està «en plena evolució», i aquesta és «cada vegada més ràpida i constant i que abraça des de la tecnologia més puntera fins als processos». És per aquí que va la reforma, segons va defensar el cap de Govern i on cal «que entre tots fem un esforç per seguir aquesta evolució». Un esforç que se centra en «formació i protocols clars i coherents optimitzant els recursos sempre en benefici de l'usuari».

En aquest sentit, Martí va defensar que «no ens podem deixar anestesiar pels processos i maneres de fer de tota la vida», i «cal que siguem capaços d'estar desperts, de mirar més enllà i d'evolucionar cap a noves maneres de fer més eficients i amb una clara aposta per la qualitat».

Així mateix, Martí també va demanar la solidaritat entre tots els treballadors del SAAS, dient que «quan les cases esdevenen grans el més difícil és la coordinació entre els seus membres i aplicar criteris d'eficiència. I quan el cap de Govern parlava dels qui fan que el SAAS sigui «una gran casa», parlava del personal mèdic i sanitari, però també dels administratius, del personal de manteniment, de bugaderia, de neteja, de restauració, ... I no només de metges i infermers. Doncs tots realitzen «tasques indispensables perquè els usuaris quan reben l'alta marxin amb la sensació que han estat perfectament atesos».

Així, el cap de Govern també va assegurar que la reforma no és «profunda ni traumàtica», es tracta d'establir nous protocols, i que «la durem a terme fins al final», perquè «és justa, solidària i sobretot equitativa».

A l'acte hi van assistir també la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, així com la seva antecessora i consellera general del grup mixt, Sílvia Bonet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT