PUBLICITAT

Més agilitat per constituir i dissoldre societats anònimes

  • El PS lamenta que no es delimitin per llei «els interessos públics»
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alcobé pendent del mòbil, ahir abans d'iniciar-se la sessió Foto: TONY LARA

El darrer punt de l'ordre del dia de la sessió que el Consell General va celebrar ahir era l'examen i votació del projecte de modificació de la llei de societats anònimes i de responsabilitat limitada. Amb aquesta es guanya en transparència i agilitat, doncs s'elimina la figura del prestanoms i es redueixen els tràmits per constituir una societat, així com per dissoldre -la, segons van coincidir en assenyalar tant majoria com minories i Govern. El nou text neix també, de la necessitat d'adaptar-se a la llei d'inversió estrangera.

L'únic punt de desacord en el debat sobre la nova llei de societats anònimes i de responsabilitat limitada va ser el marge per a l'arbitrarietat. Des del punt de vista socialdemòcrata, exposat per la consellera Rosa Gili, el fet que no es delimitin «els interessos públics», que no han de malmetre les societats que es constitueixin, suposa un marge per a l'arbitrarietat del Govern per autoritzar una societat o no. Si més no, deixa oberta la «sospita d'arbitrarietat», ja que és l'Executiu qui té l'última paraula, quan des del punt de vista socialdemòcrata l'hauria de tenir el registrador. El ministre d'Economia, Jordi Alcobé, va voler tranquil·litzar la consellera assegurant que les societats «no passen pel Consell de Ministres» i «no s'ha intervingut en cap societat».

Més enllà del desacord, tots els grups representats al Consell General van destacar el «pas endavant» en la transparència i en seguretat jurídica. Gili mateix va subratllar el «pas positiu» que representa la desaparició de la figura del prestanoms i que s'hagi d'aportar més informació al registre de societats.

També es va destacar l'agilització dels tràmits que aporta la nova llei, doncs si fins ara es necessitaven mesos per constituir la societat, ara es podrà fer en dies, segons Alcobé. Igualment, també es faciliten els tràmits per a la dissolució d'una societat i s'estableixen infraccions i sancions. Alcobé va assenyalar que aquesta modificació «no ens fa més competitius, però ens equipara a d'altres jurisdiccions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT