PUBLICITAT

Gutiérrez i Esteve atrauran la mirada de tothom per l'experiència

  • Oliveras i Verdú debuten en una cita olímpica sense la pressió de basar els objectius en resultats
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esteve, Gutiérrez i Oliveras, ahir després de la sessió d'entrenaments a Sotxi Foto: FAE

Mireia Gutiérrez i Kevin Esteve són els veterans de l'equip andorrà de competició als Jocs Olímpics d'hivern de Sochi. Malgrat la seva joventut –25 anys i 24 acabats de fer, respectivament– són els únics de la modalitat d'alpí que ja han viscut una experiència olímpica, a Vancouver 2010. Els seus resultats seran els jutges del seu balanç final, no com en el cas de Marc Oliveras i Joan Verdú, debutants i sense mes pressió que la de viure l'experiència pensant en futures edicions, en les quals sí que se'ls exigirà. Val a dir, però, que tots ells s'han guanyat la plaça en les disciplines que disputaran per rànquing, que exigeix haver estat en el top-500 des del juliol del 2013 al gener d'aquest any.

Gutiérrez no arriba a la cita en el seu millor moment. Li falta confiança, generada en no assolir l'objectiu de classificar-se en cap Copa del Món. D'això n'és conscient el director tècnic de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Carles Visa: «Sabem que no ha assolit objectius però també, que el que li demanem és dificilíssim. Per estar entre les 30 millores del món la competència és brutal».

També és cert, però, que hi ha altres punts que bufen a favor de la primera espasa andorrana. D'una banda sí ha fet bones marques en les proves de Copa d'Europa i les FIS. I Visa va reforçar que «té nivell i els resultats arriben en qualsevol moment. ¿Per què no a Sochi?». De l'altra ha tingut uns dies de descans abans d'anar a la cita olímpica que li han anat bé, sobretot per desconnectar i fer desaparèixer les molèsties que encara té de la fissura vertebral que es va fer l'any passat.

Mirant a Vancouver, la Mimi arriba als Jocs amb més maduresa i unes bases més assentades. Té un millor físic i una evolució notable en la tècnica de l'esquí. Aquesta campanya ha disputat 34 curses que delaten un calendari dissenyat per preparar la gran cita de l'any: 17 eslàloms, 5 gegants i 5 supercombinades. Les tres proves que disputarà a Sochi.

Esteve, referent masculí, possiblement tingui més pressió perquè en la memòria de tots queda el 14è lloc que va fer en la supercombinada dels Jocs de Vancouver –on debutava–, un resultat històric a Andorra.

Esteve arriba a Sochi en una situació similar a la Gutiérrez. Li estan faltant resultats aquesta temporada, però el cos tècnic sap que el seu esquí no s'està reflectint a la pista. «Confiem en que va bé, preparat. I sabem que pot repetir el que va fer fa quatre anys», desitja Visa.

Ell també ha tingut uns dies per descansar després d'una temporada molt moguda, en la qual ha disputat 27 curses. Esteve arriba ben rodat en descens –ha fet onze en el que va de curs–, en supergegant –9– i en supercombinada –6–, que són les proves que té en el calendari olímpic. Tot per ell s'ha mogut en funció de Sochi, com es pot comprovar. «Kevin coneix ja com funciona l'elit de l'esquí alpí, és madur i sap que pot fer coses importants. Ell té talent i es creix en les grans cites», alerta el director tècnic.

Oliveras és el que més curses disputarà. Quatre. Descens, gegant, supergegant i supercombinada. Ha fet 31 curses al llarg de la temporada, així que també arriba ben rodat. Des de la FAE són conscients de que tant com ell com Verdú s'han d'adaptar a l'experiència de viure uns Jocs, cosa ben diferent a uns Mundials o una Copa del Món. «Altera més del normal», detalla Visa, «i per tant li ha de servir com a aprenentatge de cara a Corea 2018».

Per últim, Verdú és, amb 18 anys, és el petit de la delegació tricolor. Surt d'un trencament de tíbia i peroné, només ha pogut disputar deu proves i només té plaça per fer el gegant. No obstant això Visa recorda: «És el campió d'Andorra en aquesta disciplina». No està encara al 100% perquè va tornar a la competició fa només tres setmanes, després de prop de sis mesos de recuperació. Tot i així ha fet la millor puntuació en gegant de la temprada de tots els esquiadors andorrans: 23,99 punts en una FIS a les Saisies, amb falta de ritme de competició.

També és un descarat que no es deixa impressionar per tant pot ser la gran revelació, com ho va ser Esteve fa quatre anys. «Sabem, com Gutiérrez, Esteve i Oliveras, que té condicions per fer una gesta», va indicar un Visa que ara més que mai mira els Jocs amb optimisme i sense deixar de dir paraules bones dels seus corredors. El temps dirà, però.

VARGAS I ALAYRACH, A SARNTAL / Mentrestant, la vida de l'esquí continua per als joves de la FAE i ahir tant Matias Vargas com Josh Alayrach van disputar ahir un descens de Copa d'Europa a Sarntal, marcat pel vent i la boira. Vargas ha acabat 99è amb 135.64 punts a 8,21s del primer classificat i Alayrach va ser el 100è amb 137.54 punts. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT