PUBLICITAT

La Seu incentiva amb ajuts la creació de treballadors autònoms

  • S'hi destinen un total de 30.000 euros per promocionar l'activitat econòmica de la ciutat
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Pallarès i Batalla presenten els ajuts, ahir Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va presentar ahir en roda de premsa les bases reguladores de les subvencions adreçades a persones que es trobin a l'atur amb l'objectiu que es puguin establir com a treballadors autònoms amb la posada en marxa d'una activitat econòmica.

Aquesta nova proposta per incentivar l'economia local va ser presentada pel regidor de Promoció, Jordi Pallarès, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i seran posades a votació en el pròxim ple municipal que tindrà lloc el dilluns 17 de febrer.

L'alcalde urgellenc va explicar que l'Ajuntament ha creat una partida de 8.000 euros destinada a la creació d'ocupació, concretament per ajudar a donar-se d'alta d'autònoms a aquelles persones desocupades que vulguin emprendre alguna activitat econòmica al llarg d'aquest any. «L'objectiu d'aquests nous ajuts –va assenyalat Batalla– és estimular l'economia de la ciutat dintre del marge d'acció que disposa un ajuntament, tot prioritzant el sector dels autònoms, acompanyant-los en el seu procés d'emprenedoria i autocupació».

Per la seva part, Pallarès va desgranar les bases d'aquest ajut adreçat a la posada en marxa del treballador autònom, i va remarcar que només podran ser beneficiaris d'aquesta subvenció les persones desocupades que s'hagin donat d'alta d'autònom a partir de l'1 de gener passat.

Així, podran ser beneficiaris d'aquestes subvencions: persones desocupades que s'incorporen al món laboral com a autònoms individuals o autònoms integrats en una societat civil o mercantil de nova creació; i persones desocupades que s'incorporin a una activitat econòmica existent, bé com a soci d'una societat civil o mercantil i que no hagin estat autònoms en els sis mesos anteriors a la data d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) en el 2014.

Presentació de sol·licituds / L'Ajuntament urgellenc subvencionarà per cada nova alta en el règim d'autònoms fins al 100% de la quota mensual a pagar durant els sis primers mesos una vegada deduïdes les subvencions d'altres administracions pel mateix concepte. I fins el 50% de la quota mensual a pagar els sis mesos següents un cop deduïdes les subvencions d'altres administracions pel mateix concepte, amb un import màxim total de 800 euros.

El període de presentació de les sol·licituds és a partir de l'aprovació de les bases fins el 31 de desembre de 2014 o fins que s'exhaureixi el crèdit disponible.

Les sol·licituds s'han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

22.000 euros en subvencions / Paral·lelament als ajuts adreçats a la creació de treballadors autònoms, l'Ajuntament urgellenc també disposa d'una partida de 22.000 euros adreçada també a reactivar l'activitat econòmic del municipi, principalment el sector comercial i de serveis emmarcats durant l'any 2013.

Aquests ajuts donaran prioritat a aquells emprenedors que siguin més joves de 35 anys i majors de 55; la implantació, reformes o ampliacions, traspassos i millores estètiques de comerços i serveis; establiments ja existents o de nova creació que creïn productes o activitats d'especial interès o valor afegit; així com als establiments o els aparadors que s'obrin al centre històric de la Seu d'Urgell, i concretament al carrer dels Canonges.

Ajut directe de 500 euros / L'obertura d'un comerç al centre històric o llogar un aparador al carrer dels Canonges per part d'altres establiments que es trobin ubicats en d'altres zones de la ciutat obtindrà un ajut directe de 500 euros. En aquest aspecte l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va voler destacar que aquest ajut «vol girar una inèrcia no prou positiva» i així ajudar a que el centre històric sigui un centre turístic atractiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT