PUBLICITAT

Els alumnes de la Seu fan una plantada al Parc del Valira

  • La jornada va incloure activitats relacionades amb el medi ambient
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Ahir al matí, uns 200 alumnes de cicle superior de primària (cinquè i sisè curs) de les escoles Albert Vives, Pau Claris, Castellciutat i el Col·legi La Salle van participar en la commemoració internacional del Dia de l'Arbre. Els nens i nenes van prendre part en diverses activitats relacionades amb el medi ambient com ara un taller de resina d'ametller que es va fer a les dependències de l'Arxiu Comarcal.

També van participar en jocs relacionats amb la natura amenitzats pels monitors de l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu i finalment, van fer un itinerari de natura que va acabar amb la plantada d'arbres al Parc del Valira. L'itinerari de natura i la plantada d'arbres van ser activitats dirigides pel Servei Municipal de Parcs i Jardins.

Prèviament, els alumnes urgellencs, amb el suport dels mestres, van treballar en el seus respectius centres educatius els dossiers didàctics relacionats amb les activitats. A més, coincidint amb el Dia mundial de la poesia, els alumnes també van treballar poemes relacionats amb el món de la natura. En aquest sentit, just després de la plantada d'arbres, els nens i nenes van regar de manera simbòlica els exemplars recitant tots junts el poema L'arbre solitari de Joana Raspall.

Pollancres i salzes / Els alumnes de cada centre educatiu van plantar dos arbres, als quals van penjar una etiqueta en què queda registrat el nom de l'escola, així com el nom botànic i el nom en català de l'espècie plantada. Concretament, els nens van plantar pollancres i salzes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT