PUBLICITAT

El calendari és més ràpid de l'esperat

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El gener passat un extens reportatge al diari suís Le temps ja advertia que l'Intercanvi automàtic d'informació es precipita. I anunciava l'imminent presentació del model de l'OCDE per a l'intercanvi automàtic d'informació bancària entre les administracions fiscals nacionals (EAR).

També advertia que «la marxa forçada cap a la transparència fiscal internacional, desitjada pel G20 s'incorpora legalment a l'OCDE , organització de la qual Suïssa és membre». El reportatge també situava la inauguració oficial de la signatura per adherir a l'estàndard internacional el proper juliol de manera que a finals del 2015, una part important dels països del G20 l'implementarà i alhora, exercirà pressió política sobre els països que encara no l'apliquin. Si el procés polític internacional «es mou més ràpid del que esperaven les autoritats suïsses. El calendari s'ha accelerat, degut al fet que l'OCDE s'ha inspirat en l'acord americà Fatca».

I si les autoritats suïsses encara veuen l'intercanvi d'informació fiscal com una fita llunyana, el sector bancari reacciona. El mateix reportatge es feia ressò de les declaracions de Nicolas Pictet , vicepresident de l'Associació de bancs privats suïssos que a mitjans de gener passat, va dir que «estem a punt per oferir l'intercanvi automàtic d'informació fiscal a canvi d'un acord de serveis amb la Unió Europea». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT