PUBLICITAT

Bartolomé veu la Querola com un referent en el procés d'obertura

  • El conseller admet que costarà llogar els locals d'Ordino Studios
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
El conseller de Convergents d'Ordino, Eric Bartolomé Foto: ÀLEX LARA

El conseller de la minoria del Comú d'Ordino, Èric Bartolomé, ha valorat en una entrevista a l'ANA alguns dels projectes que s'han dut a terme a la parròquia en l'actual mandat. El de més èxit, tot i que ha arribat amb cert retard, és a priori la Querola que, segons el conseller, està molt lligat a la «projecció internacional d'Andorra» i a l'obertura econòmica. Considera que és «un dels projectes emblemàtics de l'Andorra del segle XXI» i que en aquest espai «pot ser un referent i té el seu sentit». En canvi, lamenta la situació d'Ordino Studios i reconeix que tot i que s'han fet contactes per tornar a llogar les instal·lacions «no han donat els fruits esperats» i «costarà moltíssim de trobar destinatari».

Set anys després que els promotors presentessin el projecte de la Querola, les obres han començat i el conjunt residencial dissenyat per Jean Nouvel sembla que finalment serà una realitat. Aquest és un dels projectes que ha de situar Ordino al «mapa arquitectònic mundial» encara que amb el temps «la il·lusió inicial s'ha diluït una mica», com ha apuntat el conseller de la minoria ordinenca, Èric Bartolomé.

«Hi ha unes sinergies que s'han d'aprofitar quan apareixen i en aquell moment no es van poder aprofitar», ha destacat. Ara, admet, la situació és molt diferent a quan es va començar a parlar del projecte i les vendes «costen molt més».

Gamma alta / Tot i així, Bartolomé ha recalcat que és un producte de gamma alta destinat a un segment de la població que «potser no ha patit tant com la gran majoria» amb la crisi i que està «lligat a la projecció internacional d'Andorra» i a l'obertura econòmica.

Andorra, ha exposat, està en procés d'integració a Europa, d'obertura al món i d'assolir una total seguretat jurídica per als inversors i «en aquest escenari», ha dit, «la Querola hi té el seu espai, pot ser un referent i té el seu sentit». De fet, part de l'èxit de la comercialització d'aquest producte està lligat a la implantació de la marca Andorra i a l'assimilació d'aquests conceptes d'homologació i seguretat jurídica a l'exterior, que faciliten l'arribada d'inversions en projectes com la Querola o Arcalís.

Un altre projecte que havia de ser «emblema» també de l'obertura és el d'Ordino Studios que va fer fallida aquest 2013 i que, segons el conseller, demostra que «les idees poden ser bones però el seguiment ha de ser molt important». En aquest cas, ha assenyalat, no ha estat així però preveu que serveixi perquè en futures apostes «es vigili molt més».

Amb tot, per a la parròquia ha esdevingut «un problema afegit més» ja que es tracta d'una instal·lació atípica que no té massa possibles ocupacions i que generava activitat al poble. El cost de manteniment és elevat i, a més, no pot acollir qualsevol activitat. Tant els contactes amb la televisió com altres que s'han fet «no han donat el resultat esperat», ha assegurat Bartolomé. Malgrat els esforços del comú per establir un lloguer pràcticament simbòlic, ha manifestat que «és una instal·lació excepcional i amb poca sortida».

Per últim, Bartolomé valora satisfactòriament la inversió d'1,4 milions al Centre Esportiu d'Ordino perquè després de 20 anys «necessita una intervenció urgent i important». El conseller ha celebrat que es faci apostant per una combinació d'energies renovables i sostenibles que «amb projeccions pessimistes» permetrà rebaixar més d'un 50% la despesa de gasoil.

El conseller ordinenc ha apuntat, a més, que la previsió és mantenir l'obertura els diumenges a les tardes després dels bons resultats de la prova pilot d'aquest any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT