PUBLICITAT

El Govern segueix negant al PS el cens del personal de relació especial

  • Els socialdemòcrates demanen l'empara al síndic perquè se'ls lliuri la informació demanada al setembre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un treballador entra al Govern Foto: ÀLEX LARA

La consellera general socialdemòcrata, Mariona González, va demanar ahir al matí l'empara del síndic general, Vicenç Mateu, perquè el Govern li entregui «de forma immediata» la documentació relativa als noms i cognoms tant de les persones físiques com de les persones jurídiques que han prestat serveis d'assessorament o de relació especial a l'Administració general. Així ho van assenyalar des del grup parlamentari, plantejant també que des de l'Executiu només se'ls va trametre una part de la informació sol·licitada.

El grup parlamentari va recordar que el 24 de setembre de l'any passat González va sol·licitar «una relació de totes les persones físiques o jurídiques que han prestat serveis d'assessorament o de relació especial a l'Administració general –que no hagin estat contractades mitjançant edicte–, amb especificació de la periodicitat, de l'import de la retribució, de la imputació pressupostària dels imports pagats i, si es dóna el cas, dels avantatges en espècie de què hagin pogut gaudir». González també va demanar «l'especificació del servei, departament o autoritat al qual han estat o estan encara adscrits de forma habitual, o al que s'ha imputat la despesa, i això des del mes de febrer del 2012 fins el mes de setembre del 2013, ambdós inclosos».

Segons van apuntar els socialdemòcrates, la consellera va rebre del cap de Govern –el darrer dia del termini, el 12 de novembre de l'any passat– la documentació en qüestió però van assenyalar que es va «obviar part de la informació sol·licitada», i per aquest motiu la consellera va tramitar una nova demanda l'endemà, el 13 de novembre, sol·licitant específicament els noms i els cognoms tant de les persones físiques com de les persones jurídiques.

Empara al Síndic / Com que dia d'avui no han rebut la informació ni cap data de termini d'entrega, la consellera va demanar ahir l'empara al síndic, (emparant-se en el Reglament del Consell General) perquè faci un requeriment al Govern i lliuri, de «forma immediata», la documentació sol·licitada. González va plantejar que «no pot ser cap secret d'Estat», ja que «totes les persones que presten serveis d'assessorament o de relació especial són pagades amb diners públics, i com acte de transparència política, aquestes dades haurien de ser de coneixement públic».

Finalment, el PS va recordar que a principis d'aquesta legislatura la mateixa demanda va ser resposta pel Govern amb una llista de noms, cognoms i salaris. Per tant, «ja hi ha un precedent en aquesta qüestió», van exposar.

Cal constatar que el mateix dia que el PS va presentar la segona demanda d'informació, el 13 de novembre, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va reconèixer que actualment hi ha més personal de relació especial que al febrer del 2012. No obstant, va indicar que les dades fetes públiques pel PS aquell mateix dia (un increment de la partida salarial del 43% per aquests treballadors) arran de la resposta de Martí no són correctes, ja que van tenir en compte tots els treballadors de relació especial que hi ha hagut en aquest període, i no els que hi ha ara. Cinca va assegurar que la setmana següent donaria la informació exacta sobre aquesta qüestió. Però el PS segueix esperant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT